Kókuszos-meggylekváros keksztekercs

Hozzávalók: /egy szép nagy rúdhoz/

50 dkg darált háztartási keksz
3 evőkanál cukormentes kakaópor
3 evőkanál meggylekvár
1 teáskanál rum aroma
1 dl kávé
tej
porcukor vagy édesítőszer ízlés szerint / én kb. 2 csapott evőkanál folyékony édesítőszert használtam/

A töltelékhez:

10 dkg puha vaj
10 dkg kókuszreszelék
3 evőkanál meggylekvár
ízlés szerint porcukor vagy édesítőszer

A tetejére: 5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

1. A darált háztartási kekszhez adjuk hozzá a kakaóport és a porcukrot, majd keverjük össze.

2. Ezután adjuk hozzá a kávét, a meggylekvárt és a rum aromát, majd apránként a tejet. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy egy sűrű de nem folyékony kekszes masszát kapjunk, amivel szépen tudunk majd dolgozni. ( Mivel én édesítőszert használtam , a tejjel együtt adtam a kekszhez.)

3. A puha vajat a porcukorral/ édesítőszerrel verjük habosra és ezután keverjük bele a kókuszreszeléket.

4. Egy nagyobb darab Folpackot szórjunk meg alaposan kókuszreszelékkel és nedves kézzel szép egyenletesen oszlassuk el rajta a kekszes masszát.

5. A kekszes masszát kenjük meg a vajas-kókuszos krémmel, majd a szélén hosszába oszlassuk el a meggylekvárt.

6. Utolsó lépésként a Folpack segítségével tekerjük fel szorosan a tekercsünket és rakjuk hűtőbe, akár egy éjszakára is. Ezután szépen szeletelhető lesz.

A meggylekvárt helyettesíthetjük meggylével is, illetve a tekercsben meggyszemekkel. Nagyon gyorsan elkészül és mindenki imádni fogja! Jó nassolást!

 

Legnézettebb receptek