Málna joghurtos-csokoládés trüffelkrém torta /cukormentes,szénhidrát-csökkentett/

Hozzávalók

  • A tésztához: ( 23 cm átmérőjű formához)

  • 280 g Szafi reform csokoládés muffin keverék

  • 8 db tojás

  • 40 g olvasztott kókuszzsír

  • 70 g víz

  • édesítő ízlés szerint / 40-50 g eritrit/

  •  

  • A csokoládés trüffel krémhez /ganache/ :

  • 200 g cukormentes étcsokoládé

  • 400 g kókusztejszín

  • egy pici vanília aroma

  • édesítőszer ízlés szerint de elhagyható

  •  

  • A málnás-joghurtos krémhez:

  • 500 ml natúr joghurt

  • 250 g zsírszegény túró

  • 100 g kókusztejszín ( nem folyékony,pl. hűtőben tárolva érjük ezt el)

  • 200 g friss málna

  • édesítőszer ízlés szerint

  • 1 cs. / 20g/ étkezési zselatin

  • 1-2 dl tej

Elkészítés

A tészta elkészítése:

  1. A tojásokat,vizet,folyékony kókuszolajat kézi habverővel vagy robotgéppel összekeverem, hozzáadom a muffin lisztkeveréket és ízlés szerint az édesítőszert, így dolgozzuk össze a gép segítségével simára a tésztát!

  2. Szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát és 180°-ra előmelegített sütőben alsó-felső sütésen kb. 40 perc alatt készre sütjük!Ezután hagyjuk kihűlni!

  3. A csokoládés ganache készítése: A kókusztejszínt az édesítőszerrel és a vaníliával felmelegítjük úgy hogy csak a széle gyöngyözzön de a közepe még ne forrjon.

  4. A tűzről levéve belekeverjük a csokoládét úgy, hogy elolvadjanak a darabok.

  5. Sima,fényes krémet kapunk ami még most folyékony!

  6. Megvárjuk míg kihűl és ezután hűtőbe rakjuk!

  7. Málnás-joghurtos krém készítése:

  8. Az összes hozzávalót egy tálba öntjük és botmixer segítségével,sima krémmé keverjük!

  9. Miután teljesen kihűlt a tortánk tésztája 3 részre vágjuk!A málna-joghurtos krémet 2 részre osztjuk, a zselatin felét egy pici tejjel felforraljuk és langyosra hűlve a krémbe keverjük.

  10. A tésztánk alját vissza rakjuk a csatos formába és erre jön rá a málna-joghurtos krém,rátesszük a középső tészta lapot és hűtőbe rakjuk megdermedni!

  11. Mikor a csokoládés ganache besűrűsödött,robotgép segítségével fellazítjuk,így egy könnyed főzött krémet kapunk!Ezt kenjük rá a tortánkra következő rétegnek és erre jön az utolsó tészta lap.

  12. A málna-joghurtos krém másik fele következik,amibe szintén felforralunk egy pici tejet és egy fél csomag zselatint és langyosra hűlve a krémbe keverjük. A tortánk tetejére öntjük és megvárjuk míg teljesen megszilárdul,ezután a kész tortát kedvünk szerint díszíthetjük is! 🙂

 

Nagyon finom,hatalmas tortát fogunk kapni! Cukormentes,szénhidrát-csökkentett, édes finomság ami tökéletes akár születésnapi tortának is! 😉








Legnézettebb receptek