Mesebeli almás pite,hozzáadott cukor nélkül!

Hozzávalók

  • A tésztához:

  • 45 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt + a nyújtáshoz és a forma szórásához

  • 7 dkg vaj olvasztva

  • 7 dkg kókuszzsír olvasztva + 1 mk. a forma kenéséhez

  • 2 db tojás + 1 db a tetejére

  • 0,5 dl tej

  • 1 citrom reszelt héja

  • 1 tk. vanília aroma

  • 3 ek. eritrit

  •  

  • A töltelékhez:

  • 8 db nagyobb alma lereszelve + 2 db a tetejére

  • 1/2 citrom kifacsart leve

  • 5 dkg dió ledarálva

  • fahéj és szerecsendió ízlés szerint

  • édesítőszer ízlés szerint

Elkészítés

  1. A tésztához a száraz hozzávalókat egy tálba öntöm és elkeverem.

  2.  Megolvasztom a vajat és a kókuszzsírt majd hozzáadom a száraz hozzávalókhoz.

  3. Ezután hozzáadom a tojásokat,a tejet,a vaníliát, a citrom lereszelt héját és jól összegyúrom majd hagyom pihenni.

  4. Az almákat megtisztítom,eltávolítom a magházát és lereszelem.

  5. A lereszelt almához hozzáadom a citrom levét,a fahéjat és szerecsendiót,az édesítőt és egy picit állni hagyom.

  6. A tésztát kinyújtom (egy kisebb darab tésztát félre teszek a tetejére) és kókuszzsírral kikent és liszttel szórt formába nyomkodom és villával megszurkálom.

  7. A tésztára rászórom a ledarált diót és a kinyomkodott almás tölteléket,majd szeletelt almával lefedem és megszórom fahéjjal.

  8. Utána pedig a maradék tésztából rácsokat készítek a tetejére.

  9. A tetejét lekenem a felvert tojással és előmelegített sütőben (200°) kb. 30 perc alatt készre sütöttem.

 





Legnézettebb receptek