Mesés karácsonyi gyümölcskenyér! / Stollen/

Hozzávalók

  • 1 tasak élesztő

  • 80 g cukor

  • 125 ml tej

  • 500 g liszt

  • 240 g vaj

  • 1 csipet só

  • 1 citrom reszelt héja

  • ízlés szerint kandírozott narancshéj,citromhéj és mazsola

  • 50 g apróra vágott mandula

  • ezenkívül porcukor a meghintéshez!

Elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk.A tejet felmelegítjük,feloldjuk benne a cukrot majd hagyjuk kihűlni!

  2. A lisztet és az élesztőt összekeverjük,majd hozzáadunk 180 g vajat,a sót és a langyos cukros tejet.

  3. Összedolgozzuk és letakarva 1 órát kelesztjük.

  4. Ezután hozzáadjuk a mandulát,a citrom és a narancshéjat,a mazsolát és még 1 órát kelesztjük.

  5.  A sütőt 200 °-ra előmelegítjük.

  6.  A tésztából egy ovális formát alakítunk egy mélyedéssel és 60 percig sütjük.

  7. Mikor megsült a kalács,amíg forró bekenjük a maradék olvasztott vajjal és meghintjük porcukorral.

 

Legnézettebb receptek