Mézes-mustáros rozmaringos csirkecomb

Hozzávalók

  • 4 egész csirkecomb

  • 2 evőkanál mustár

  • 3 evőkanál méz

  • 1 mokkáskanál só

  • frissen őrölt bors

  • 1 kisebb ág rozmaring

  • 1 teáskanál vaj

Elkészítés

  1. A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk,kettévágjuk és kicsit beirdaljuk.

  2. Elkészítjük a pácot: a mézet,mustárt,sót és borsot kikeverjük, ráöntjük a csirkecombokra és alaposan megforgatjuk benne,majd adjuk hozzá a rozmaring ágacskát is. Hűtőben hagyjuk pár órára vagy akár egy éjszakára, hogy jól összeérjenek az ízek.

  3. Fogunk egy hőálló tálat /tepsit, amit a vajjal kikenünk,belefektetjük a csirkecombokat, majd meglocsoljuk a mézes-mustáros páccal és persze ne feledkezzünk el a rozmaringról sem.

  4. Előmelegített sütőben alsó-felső sütés,légkeverés programon először 150°-on süssük puhára a csirkecombokat, majd vegyük feljebb a hőfokot 200-220 °-ra és így sütjük szép pirosra.

 

Párolt rizzsel tálaltam! Gyors és nagyon finom vacsi! Jó étvágyat! 🙂

 




Legnézettebb receptek