Mézeskalácsos-gesztenyés torta! Gluténmentesen,hozzáadott cukortól mentesen és csökkentett szénhidráttal!

Hozzávalók (18 cm-es tortaformához )

140 g Szafi reform csokoládés muffin lisztkeverék
4 db tojás
20 g kókuszolaj
70 g víz
30 g eritrit
20 g vaníliás eritrit

A gesztenyés krémhez:

2 csomag gluténmentes,cukormentes vaníliás pudingpor
1 liter tej /természetesen bármilyen tejjel helyettesíthető/
5 dkg vaj
2 db cukormentes light gesztenyemassza
édesítőszer ízlés szerint
1 kiskanál vaníliás eritrit
ízlés szerint mézeskalács (én raktam bele azért bőven)

Díszítésnek: 

1 csomag cukormentes,light gesztenyemassza
6 dkg cukormentes étcsokoládé
mézeskalács

A tészta receptjét és hozzávalóit innen be lehet szerezni:

https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/
https://www.dietas-termekek-webshop.hu/

Mézeskalács receptet,akár nálam is találtok! 🙂

https://bakeenroll.blogspot.com/2018/12/hozzavalok-200-g-szafi-reform-kenyer-es.html

Elkészítés:

1. A tészta folyékony hozzávalót egy tálba kimérjük és összekeverjük,majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és kézi robotgép segítségével összeállítjuk a tésztát.

2. 180°-ra előmelegített sütőben alsó-felső,légkeverés programon 30 perc alatt készre sütjük.
(Tűpróbával ellenőrizzük,a sütő erősségétől függően megváltozhat a sütési idő!)

3. Miután elkészült a tészta,hagyjuk teljesen kihűlni.

4. Ezalatt elkészítjük a krémet: A pudingport,a tejjel, az édesítőszerekkel sűrűre főzzük és még melegen belekeverjük a vajat,ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

5. A kihűlt pudingos krémbe,kézi robotgép segítségével belekeverjük a mézeskalácsokat,amit én lereszeltem. ( De lehet nagyobb darabokban is hozzáadni,a krémtől úgy is megpuhul!)

6. A kihűlt tésztát 3 felé osztjuk és megtöltjük a mézeskalácsos krémmel,a krém tetejére reszelünk a gesztenyemasszából is.

7. Mikor megtöltöttük a tortát,kívülről is bekenjük a krémmel és kedvünk szerint díszítjük még gesztenyével és olvasztott csokoládéval,illetve mézeskaláccsal.

Utolsó lépésként,hagyjuk a hűtőben összeállni a tortát!

Jó étvágyat! 🙂

Legnézettebb receptek