Mini fahéjas töltött briósok! /cukormentes,gluténmentes,szénhidrát-csökkentett/

Hozzávalók

 (Nekem ebből az adagból 8 db mini briós készült.)

90 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett fánk lisztkeverék
10 g eritrit ,természetesen bármilyen édesítőszer megfelel
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
1 db tojás
3 db tojásfehérje
20 g víz
+ Szafi reform szénhidrát-csökkentett süteményliszt a nyújtáshoz

A töltelék:

3 ek. tej
1 tk. fahéj
édesítőszer ízlés szerint

A tetejére:

1 db tojássárgája

A tepsi kenéséhez: kb. 1 tk. vaj
 

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba kimérjük,alaposan összegyúrjuk,és hagyjuk pihenni 10-15 percig.

  2. Lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát,majd nyújtsuk ki.

  3. Kenjük meg a tésztát a fahéjas töltelékkel,majd vágjunk belőle szélesebb csíkokat.(Nekem 8 db sikerült!)

  4. Ezután a csíkokat hajtsuk félbe,kicsit sodorjuk meg és csavarjunk belőle csiga formát.

  5. Mikor ezzel elkészültünk, nagyon vékonyan vajazott tepsibe rakjuk a briósokat,megkenjük a tetejét felvert tojássárgájával, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.( 200°,alsó-felső sütés és légkeverés)

Kicsit hagyjuk hűlni és már fogyaszthatjuk is ezeket a mennyei finom kis briósokat! 🙂






Legnézettebb receptek