Mustáros-fokhagymás,texasi barbecue pácban sült oldalas,fűszeres kukoricás rizzsel és snidlinges tartármártással!

Hozzávalók

  • 1 kg oldalas

  • 15 dkg füstölt szalonna

  • 3 ek. dijoni mustár

  • 4 gerezd zúzott fokhagyma

  • 5 ág friss oregánó

  • só,bors és texasi BBQ fűszer ízlés szerint

 

  • A rizshez:

  • 1 nagyobb fej hagyma

  • 1 doboz kukorica

  • 1,5 bögre rizs

  • 1 ek. kókuszzsír

  • 3 bögre víz

  • só,bors ízlés szerint

  • A snidlinges tartármártáshoz:

  • – tejföl

  • – mustár

  • – majonéz

  • – friss citromlé vagy fehérbor

  • – 3 szál friss snidling

  • – só,bors és pici cukor

Elkészítés

  1. A húshoz elkészítem a pácot,alaposan bedörzsölöm vele és legalább 3 óra hosszát állni hagyom.

  2. A sütőt előmelegítem 200 °-ra és egy olajozott tepsibe fektetem a húst (egy kevés vizet öntöttem alá) fóliával lefedem és sütőbe tolom kb. 1,5 óra alatt puhára párolom.

  3. Mikor a hús megpuhult leveszem a fóliát, megszórom egy kis füstölt szalonnával a hús tetejét és pirosra sütöm.

  4. A rizshez felkockázom a hagymát és olajon üvegesre párolom,majd hozzáadom a rizst és jól lepirítom.

  5. Ezután hozzáadom a vizet és a fűszereket,lassú tűzön forrásig főzöm közben néha átkeverem majd ezután addig főzöm míg el nem főtte az összes levét,lefedem és hagyom hogy magába szívja a maradék vizet (néha átkavarom) és a végén hozzáadom a kukoricát.

  6. Ízlés szerint elkészítem a tartármártást és megszórom friss snidlinggel.








Legnézettebb receptek