Narancsos-gyömbéres-rozmaringos csirkemell, párolt rizzsel!

Hozzávalók

  • 1 egész csirkemell

  • 3 db narancs

  • 1 mokkás kanál friss reszelt gyömbér

  • 1 ág friss rozmaring

  • 1 ek. kókuszzsír

  • só,bors ízlés szerint

  •  

  • A rizshez:

  • 1 bögre rizs

  • 1,5 bögre víz

  • 1 db vöröshagyma

  • 1 tk. kókuszzsír

  • só,bors, ételízestő ízlés szerint

 

Elkészítés

  1.  A csirkemellet felcsíkozom és a rozmaringgal kókuszzsíron lepirítom.

  2. A gyömbért (megtisztítom) + 1 db narancs héját lereszelem és a húshoz adom.

  3. 2 db naracs levét kifacsarom és a gyümölcshússal együtt a húshoz adom,majd ízlés szerint sózom és borsozom és lefedve párolom tovább.

  4. A rizshez a kókuszzsíron üvegesre párolom a hagymát,majd hozzáadom a rizst és jól lepirítom.

  5.  Amikor megpirult a rizs,felöntöm vízzel,fűszerezem. Szinte teljesen elfőzöm a vizet róla csak egy picit hagyok rajta ,majd letakarom és hagyom hogy a maradék vizet magába szívja,néha átkavarom.

  6. Mikor a csirkemell megpárolódott,1 db narancsot meghámozok és cikkekre szedek (én félbevágtam a cikkeket is) majd hozzáadom a húshoz és összefőzöm.

  7. Amikor megpuhult a rizs,tálalhatjuk is a csirkemellel!! Jó étvágyat! 🙂

Legnézettebb receptek