Padlizsános-csirkemelles zöldfűszeres húsgolyók,fűszeres paradicsomszószban bulgur ágyon!

Hozzávalók

  • A húsgolyókhoz:

  • 1 egész csirkemell

  • 1 db kisebb padlizsán

  • 1 db tojás

  • 1 ek. kókuszzsír

  • 1 db újhagyma zöldje

  • 2 db rozmaring ág

  • 3 db friss majoránna ág

  • szárított oregánó,bazsalikom,kakukkfű

  • só,bors ízlés szerint

  • A paradicsomszószhoz:

  • 2 db nagyobb paradicsom

  • 1 l házi paradicsomlé

  • 3 gerezd zúzott fokhagyma

  • 2 db újhagyma zöldje

  • 3 db babérlevél

  • Friss bazsalikom,oregánó,majoránna,kakukkfű,rozmaring ízlés szerint (mindegyikből kb 2-3 ág)

  • só,bors ízlés szerint

  • pici édesítőszer

  • A tetejére: 5 dkg reszelt emmentáli sajt

Elkészítés

  1. Első lépésként a paradicsomszószt kezdem el főzni! A paradicsomokat apró kockára vágom és a hagymával picit lepirítom majd hozzáadom a paradicsomlevet és a fűszereket és jó sűrű szószt főzök belőle! (kb. 45 perc alatt).

  2. A padlizsánt megmosom és meghámozom,majd a csirkemellel együtt ledarálom.

  3.  A zöldfűszereket és a hagymát felaprítom majd darált húshoz és padlizsánhoz adom,ezután hozzáadom a tojást és kézzel jól eldolgozom.

  4. Miután ezzel kész vagyok,vizes kézzel golyókat formázok a masszából és kókuszzsíron megpirítom.

  5. Mikor szépen megpirultak a húsgolyók,belehelyezem a paradicsomszószba és még picit letakarva összefőzöm.

  6. A bulgurt elkészítem (régebbi receptemnél megtalálható) .

Alakbarát és nagyon finom,laktató és gyorsan elkészíthető ebéd!

Jó étvágyat!! 🙂

 

Legnézettebb receptek