Palacsintatorta pudinggal rétegezve / Gluténmentes,hozzáadott cukortól mentes,csökkentett szénhidrát/

Hozzávalók

( 24 cm átmérőjű tálhoz)

75 g Szafi reform gluténmentes,szénhidrát-csökkentett palacsinta lisztkeverék
1 csipet só
8 g kókuszolaj + a sütéshez
2 db tojás
1 ek. vaníliás eritrit
170 g víz

/A palacsinta tésztából, 3 adagot készítettem. /

A palacsinta töltéséhez:

Cukormentes,zsírszegény kakaópor és vaníliás eritrit keveréke

A rétegezéshez:

Csokoládés réteg:

1 csomag cukormentes csokoládés pudingpor
1 tk. vaníliás eritrit
1-2 ek. eritrit
4 dl tej

A vaníliás réteghez:

2 csomag cukormentes vaníliás pudingpor
5 dl tej
édesítőszer ízlés szerint
 

Elkészítés

  1. Első lépésként,főzzük sűrűre a pudingokat és hagyjuk teljesen kihűlni.

  2. A palacsinta száraz és folyékony hozzávalóit mérjük ki külön tálba,majd öntsük össze és keverjük csomómentesre. Hagyjuk állni 10 percig!

  3. Süssük ki a palacsintákat kókuszolajjal kikent serpenyőben.

  4.  A kisült palacsintákat töltsük meg a kakaóporral elkevert eritrittel és csavarjuk fel szorosan,majd vágjuk fel vastagabb szeletekre. 1 db palacsintát hagyjunk meg üresen,ez kerül majd a tetejére!

  5. Egy 24 cm átmérőjű jénai tálat béleljünk ki folpackkal, és rakjunk le egy sor palacsinta szeletet az aljára és az oldalára.

  6. Ezután öntsük rá a csokoládé pudingot és simítsuk el.

  7. Rakjunk még egy réteg palacsinta szeletet a csokoládé pudingra,majd öntsük rá a vaníliás pudingot és ezt is simítsuk el szépen.

  8. Utolsó lépés: A vaníliás rétegre rakjuk rá az üres palacsintát,hajtsuk rá a folpack végét és rakjuk hűtőbe akár egy éjszakára is,ezalatt megdermed a puding és szépen lehet majd szeletelni! 🙂

    Bonyolultnak tűnhet,de a látszat csal! 🙂 Gyorsan elkészül,isteni finom és egészségesebb alternatívája egy szuper desszertnek! 🙂 😉  A család nagy kedvence lesz ha elkészíted, ezt garantálom!

     Jó étvágyat! 🙂

     







Legnézettebb receptek