Paradicsomos csirkemellel töltött gomba és paprika csónakok

Hozzávalók

  • 1 kisebb csirkemellfilé

  • 8 db csiperke gomba

  •  5- 10 dkg sajt (ki mennyire szeretné sajtosra)

  • 1 db paprika

  • 1 fej vöröshagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • só,bors,oregánó,bazsalikom ízlés szerint

  • és kb fél liter házi paradicsompüré + 2 db paradicsom

  • pici édesítőszer

  •  kb. 2 ek. kókuszzsír

Elkészítés

  1. A csirkemellet felcsíkozom és apróra vágott vöröshagymával kb 1 ek. kókuszzsíron megpirítom.

  2. Ezután ráteszem az apró kockára vágott paradicsomot és a fokhagymát majd a paradicsompürét és fűszerezem (ha van akkor friss oregánót és bazsalikomot használok) így főzöm készre a csirkemellet.

  3. A gombát megtisztítom és kókuszzsíron picit mind a két oldalát megpirítom.

  4. Amikor ezzel megvagyok,hőálló tálba rakom a gombafejeket és megtöltöm a paradicsomos csirkemellel.

  5. Ezután a paprikát félbe vágom és azt is megtöltöm a csirkemellel.

  6. A tetejét sajttal megszórom és 180°-ra előmelegített sütőben,készre sütöm.







Legnézettebb receptek