Pirított sonkás-spenótos-gombás tésztasaláta,joghurt öntettel

Hozzávalók: / 2 fő részére /

15-20 dkg tészta ( én szénhidrát-csökkentett tésztával készítettem , de nagyon jó választás a teljes kiőrlésű tészta is)
10 dkg magas hústartalmú , sovány sonka
80 g bébi spenót
6 db gomba
1 db kisebb lilahagyma
koktélparadicsom
mini mozzarella
1 evőkanál kókuszzsír
só,bors és 1 gerezd zúzott fokhagyma

A joghurt öntethez: 150 ml natúr joghurt ,só és bors

Elkészítése:

1. A gombát tisztítsuk meg és vágjuk vékony szeletekre. A spenótot mossuk át alaposan és hagyjuk lecsepegni. A sonkát csíkozzuk fel.

2. 1 evőkanál kókuszzsírban pirítsuk meg a sonkát , spenótot és a gombát majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, és adjuk hozzá a fokhagymát.

3. Főzzük meg a tésztát és hagyjuk kihűlni.

4. Amíg hűl a tészta, tisztítsuk meg a lila hagymát és vágjuk vékony szeletekre. Mossuk meg a koktélparadicsomot és negyedeljük el.

5. A kihűlt tésztát keverjük el a pirított sonkával , spenóttal és gombával, adjuk hozzá a paradicsomot és a lila hagymát. A tetejét szórjuk meg mini mozzarellával.

6. A joghurt öntet hozzávalóit keverjük el és öntsük rá a tésztasalátára.

Ha szeretnénk rögtön fogyaszthatjuk is, de akár hűtőbe is tehetjük , hogy még jobban összeérjenek az ízek. Egy nagyon finom , laktató és gyors ebéd amit mindenki imádni fog, isteni lett! 🙂

Legnézettebb receptek