Pizza kuglóf,diétásan!

Hozzávalók

A tésztához:

10 dkg Szafi reform szénhidrát-csökkentett lángos lisztkeverék
10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva + a nyújtáshoz
1 mk. szódabikarbóna
1 ek. olíva olaj
10 g frissen facsart citromlé
2 db tojás
és annyi víz amennyit felvesz a tészta /csak apránként adjuk hozzá és közbe gyúrjuk a tésztát/
só,bors,oregánó

Természetesen lehet csak zablisztből készíteni,ahhoz tökéletes a mini pizza receptem!

A paradicsomos alaphoz:

200 ml paradicsompüré
só,bors
oregánó
kakukkfű
bazsalikom
3 gerezd zúzott fokhagyma

A feltéthez:

2 fajta sovány,magas hústartalmú sonkát
2 cs. light mozzarellát
és apróra vágott lila hagymát használtam.

A tetejére: 3 ek. tejföl,friss bazsalikom,1 db paradicsom,frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba gyúrjuk össze,a vizet apránként adjuk hozzá /kb. 1 dl/ . Lágy tésztát fogunk hagyni,de a liszt és a zab megfogja szívni magát így legalább 15 percig hagyjuk pihenni.

  2. Amíg pihen a tészta,főzzük meg a paradicsomos feltétet: A paradicsompürét és a fűszereket,főzzük sűrűre!

  3. Mikor letelt a pihentetési idő,gyúrjuk át a tésztát.

  4. Ha úgy látjuk,hogy túl lágy a tészta, adjunk még hozzá nyugodtan a zablisztből, ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki.

  5. A tésztán,oszlassuk el a paradicsomos feltétet és pakoljuk meg minden finomsággal amivel csak szeretnénk!

  6. Ezután óvatosan csavarjuk fel a tésztát,és olívaolajjal kikent kuglóf formába rakjuk bele./A tetejét megkenhetjük fűszeres vajjal is!/

  7. Előmelegített légkeveréses sütőben 180°-200°-on süssük készre kb. 40 perc alatt!

 








Legnézettebb receptek