Pizza torta

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

  • 245 ml langyos víz
  • 5 dkg élesztő
  • 1 ek. méz
  • 50 dkg liszt
  • 2 tk. só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olíva olaj

A töltelékhez:

  • Paradicsomszósz és mindenféle finomság, ki mit szeretne! 🙂
  • A forma kikenéséhez egy pici olvasztott vaj.

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos vízzel és mézzel felfuttatom,majd összedolgozom a többi hozzávalóval és duplájára kelesztem. Kb. 26 cm átmérőjű 4 pizza lapot egyenként kisütünk.Hagyjunk meg egy kis adag nyers tésztát amire majd a forma oldalának kibéleléséhez lesz szükségünk.
  2. A paradicsomszószhoz én friss paradicsomot és paradicsom levet használtam,ehhez fokhagymát és friss zöldfűszereket (bazsalikom,oregánó,kakukkfű,majoránna) raktam.Sóval borssal ízesítettem még és jó sűrűre főztem.
  3. Ezután jön a rétegezés,a kivajazott formába.A maradék tésztából 2 téglalapot nyújtottam és óvatosan kibéleltem vele a tortaforma oldalát úgy hogy fedje kicsit az alját is és a tetején kicsit túllógjon.
  4. Ezután jön az első kisütött pizza lap,erre a szósz és a feltét és így rétegezzük még el nem fogy a tésztánk majd a tetejét megszórtam bőven sajttal és a lelógó tésztával körbe csavartam,én picit megcsipkedtem hogy szebb legyen! 🙂
  5. 200°-ra előmelegített sütőben készre sütjük,nekem ez olyan 35-40 perc volt! 








Legnézettebb receptek