Pudinggal töltött,piskótatekercs “alagút” cukormentesen,szénhidrátcsökkentett lisztből!

Hozzávalók

  • A tésztához:

  • 50 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék

  • 1 ek. vaníliás eritrit vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje

  • 6 db tojás

  • egy csipet só

  • édesítőszer ízlés szerint

  •  

  • A töltelékhez:

  • a piskóta töltéséhez: cukormentes házi baracklekvár

  • az “alagút” töltéséhez: 

  • 1 cs. szafi reform epres puding + 3 dl tej és édesítőszer ízlés szerint

  • 1 cs. szafi reform csokoládés puding + 3 dl tej és édesítőszer ízlés szerint

Elkészítés

  1. A tojásokat az édesítőszerrel,vaníliával és a csipet sóval félkeményre verjük,majd óvatosan  adagolva hozzákeverjük a lisztet.

  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát (25×36 cm a tepsi mérete) és 180°-ra előmelegített sütőben alsó-felső sütésen 20 perc alatt készre sütjük.

  3. Amikor a piskóta elkészült,5 percig pihentetjük majd konyharuhába feltekerjük és hagyjuk teljesen kihűlni.

  4. Ezalatt elkészítem a pudingokat és hagyom őket langyosra hűlni!

  5. A piskótát betöltöm a cukormentes baracklekvárral és feltekerem majd vékony szeletekre vágom.

  6. Egy őzgerincformát fóliával kibélelek és kirakom a piskóta szeletekkel az alját és az oldalát (az oldalához,felezve raktam a szeleteket).

  7. Ezután először az epres pudingot öntöttem a formába,elegyengettem és ráöntöttem a csokoládé pudingot,majd a tetejét is beborítottam piskóta szeletekkel!

  8. Utolsó lépésként hagyjuk a hűtőbe megdermedni,ezután kifordítjuk egy tálcára és már szeletelhetjük is!!




Legnézettebb receptek