Rákóczi túrós torta ! / Cukormentes,gluténmentes,szénhidrát-csökkentett/

Hozzávalók

/Én csak fél adagot készítettem/

A tésztához:

210 g Szafi reform paleo süteményliszt
6 db tojás
35 g kókuszzsír /folyékony/
0,8 dl víz

A töltelékhez:

250 g túró
2 db tojás
1 citrom reszelt héja
2 ek. Szafi reform paleo süteményliszt
édesítőszer ízlés szerint
+ kb. 3 ek. cukormentes baracklekvár

A tetejére:

3 db tojásfehérje
1 mk. frissen facsart citromlé
 édesítőszer ízlés szerint (pl eritrit)

 

Elkészítés

 

  1. A süteményliszthez adom a kókuszolajat és a vizet.

  2. Külön választom a tojásokat. A sárgáját a liszthez adom,a fehérjét kemény habbá verem.

  3. A hab 3/4-ed részét a liszthez adom és az olajjal,a tojássárgájával illetve a vízzel együtt robotgéppel eldolgozom.

  4. Végül óvatosan hozzákeverem a maradék habot is.

  5. 18 cm-es formába töltöm a tésztát és vizes kanállal elsimítom a tetejét,majd előmelegített sütőben 180°-on,40 perc alatt készre sütöm!

  6. A túrós töltelékhez: A túrót,1 db tojást,1 db tojássárgáját + 1 db tojásfehérjét amit kemény habbá vertem,a citrom reszelt héját és az édesítőszert,robotgép segítségével összekeverem,majd belekeverem a paleo lisztkeveréket is!

  7. Mikor megsült a tésztánk,kicsit hagyom hűlni,majd megkenem a tetejét baracklekvárral és erre simítom rá a túrós tölteléket,így teszem vissza sülni! Akkor lesz jó ha már a túró szél picit el kezdett barnulni!

  8. Utolsó lépésként a tojások fehérjét,a citromlével és az édesítőszerrel kemény habbá verem és a túrós töltelékre halmozom.

  9. A hab tetejét meglocsolom még egy kis baracklekvárral és így tolom vissza sütőbe!

  10. Mikor már szépen barnul a hab a tetején kivehetjük a tortánkat!

  11. Nagyon laktató,és csodálatos desszertet fogunk kapni! 🙂

 

 



Legnézettebb receptek