Rakott brokkoli,pirított csirkemellel,mozzarellával és bulgurral!

Hozzávalók

 

  • 1 egész csirkemell

  • 1 fej brokkoli

  • 1 csomag mozzarella

  • 400 ml tejföl

  • 1 dl tej

  • 3 gerezd zúzott fokhagyma

  • 1 ek. olíva olaj

  • só,bors,majoránna,ételízesítő

  • A bulgurhoz:

  • 1 bögre bulgur

  • 2 bögre víz

  • 1 ek. olíva olaj

  • só,bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A brokkolit,sós vízben “al dente”-re párolom,majd hideg vízzel leöntöm és lecsepegtetem.

  2. A bulgurt az olíván megpirítom,felöntöm a vízzel,fűszerezem és készre főzöm.

  3.  A csirkemellet szeletekre vágom,fűszerezem (só,bors,majoránna) és olíva olajon lepirítom.

  4. A tejfölhöz,hozzáadom a tejet,a fokhagymát,sót,borsot,ételízesítőt és jó alaposan összekeverem.

  5. Egy hőálló tálat olívával nagyon vékonyan kikenem és az alját megkenem a fokhagymás-tejföllel.

  6. Ezután a bulgurral beterítem a tál alját és megint megkenem a tejföllel.

  7.  A bulgurra a pirított csirkemellet teszem és mindegyik szeletre rakok egy mozzarella karikát.

  8.  A csirkemellre rárakom a brokkolit és a tetejét bekenem a maradék tejföllel.

  9. Előmelegített sütőben ( 180 °,alsó-felső sütés) készre sütöm.









Legnézettebb receptek