Rakott bulgur mozzarellás-fetás-tejszínes csirkemellel!

Hozzávalók

  • A csirkemellhez:

  •  

  • 1 egész csirkemell

  • 15 dkg pulykamell sonka

  • 2 csomag mozzarella

  • 10 dkg feta sajt

  • 200 ml tejszín

  • 2 dl tej

  • 1 db tojás

  • 2 ek. teljes kiőrlésű liszt + 1 ek. a sűrítéshez

  • 300 ml tejföl + 100 ml a tetejére

  • 1 ek. kókuszzsír

  • 7-8 levél bazsalikom

  • 4 ág oregánó

  • A bulgurhoz:

  • 1 bögre bulgur

  • 2 bögre víz

  • 1 db vöröshagyma

  • 1 ek. kókuszzsír

  • só,bors ízlés szerint

Elkészítés

 

  1. A bulgurhoz a hagymát megpárolom a kókuszzsíron,majd hozzáadom a bulgurt és készre pirítom.

  2. Ezután hozzáadom a vizet,fűszerezem és készre főzöm. (Mielőtt elzárom,hagyok rajta egy kicsit a levéből,hogy azt letakarva szívja magába és néha átkavarom).

  3. A csirkemellet megtisztítom,szeletelem és sózom-borsozom mind a két oldalát.

  4. Ezután lisztben és tojásban megforgatom,majd kókuszzsíron pirosra sütöm.

  5. Amikor már majdnem puha a csirkemell:a tejszínt,tejfölt,tejet,lisztet és a fűszereket csomómentesre keverem és ráöntöm a csirkemellre és felfőzöm.

  6.  Fogok egy hőálló tálat,amit vékonyan kikenek kókuszzsírral.

  7. A tál aljára rakok egy kicsit a tejszínes szószból,majd erre kerül a bulgur,a csirkemell..szintén egy kis szósszal,ezt megszórom feta sajttal majd ismét a bulgur következik amire egy kis tejszínes szószt rakok,ezután beborítom a pulykamell sonkával erre kerül a szeletelt mozzarella és a tejföl majd a végén még egy kis só és bors.

  8.  Előmelegített sütőben,200°-on aranybarnára sütöm.



Legnézettebb receptek