Reggeli vagy egy isteni desszert? :Gyümölcsös zabkása,cukor és laktózmentesen!

Hozzávalók

  • 5 dkg apró szemű zabpehely

  • 600 ml tej ( én laktózmentessel készítettem)

  • 1 db banán

  • 2 db szilva

  • 1 mk. őrölt fahéj

  • 1 csipet őrölt szerecsendió

  • édesítőszer ízlés szerint

  • A tetejére : 3 dkg olvasztott cukormentes étcsokoládé és 1 mk. olvaszott kókuszzsír

Elkészítés

  1. A tejet és az apró szemű zabpelyhet,a fahéjjal,szerecsendióval és édesítőszerrel sűrűre főzöm.

  2. Mikor megfőtt hagyom kihűlni,így még sűrűbb lesz ahogy a zab megszívja magát.

  3. Megtisztítom és felkarikázom a gyümölcsöket.

  4. Egy pohárba vagy egy kehelybe,rétegezem a hozzávalókat tetszés szerint.

  5. A csokoládét és a kókuszzsírt megolvasztom,majd megdíszítem vele a zabkása tetejét.

  6. Kiváló reggelire vagy éppen desszertnek is!Nagyon finom és szerencsére,nagyon gyorsan elkészíthető! 🙂 🙂








Legnézettebb receptek