Répatorta cukor és gluténmentesen

Hozzávalók

  • 13 dkg Szafi free hajdinás piskóta lisztkeverék

  • 5 dkg durvára tört dió

  • 15 dkg reszelt sárgarépa

  • 5 dkg olvasztott vaj

  • 50 ml kókuszolaj

  • 2 tojás

  • 1 púpozott evőkanál vaníliás eritrit

  • 1 teáskanál folyékony stevia

  • fél narancs leve és 1 db narancs reszelt héja

  • 1 citrom reszelt héja

  • 1 csipet só

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 1 mokkáskanál fahéj és egy csipet szegfűszeg

 

A tetejére: cukormentes magas kakaótartalmú étcsokoládé került.
Díszítésnek pedig színes cukortojásokat használtam!

Elkészítés

  1. A lisztet,sütőport és a csipet sót egy tálban összekeverjük.

  2. A tojásokat az édesítőszerekkel,fűszerekkel felverjük majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és kókuszolajat.

  3. Ezután megmossuk és lereszeljük a narancsot és citromot,kifacsarjuk a narancs felének a levét és hozzáadjuk a tojásokhoz,alaposan elkeverjük.

  4. A sárgarépát megtisztítjuk,lereszeljük és hozzáadjuk a többi alapanyaghoz.

  5. Ezután a lisztes keveréket és a durvára tört diót is apránként hozzáadjuk és jól összedolgozzuk.

  6. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem a tésztát,és előmelegített sütőben 180°-on alsó-felső sütés programon tűpróbáig ( kb. 30 percig) sütöttem.

  7. Utolsó lépésként megolvasztottam a csokoládét egy kevés kókuszolajjal,megkentem vele a torta tetejét és színes cukortojásokkal megdíszítettem. (A cukortojások helyén,a tésztát egy kanál segítségével kicsit kikapartam mintha egy kis “fészek” lenne,ezt felöntöttem még olvasztott cukormentes csokoládéval és ebbe pakoltam bele a cukortojásokat! 🙂 )

 


Legnézettebb receptek