Ropogós mozzarellás-csirkemell falatkák,tzatziki mártogatóssal

Hozzávalók

  • A csirkemell falatkákhoz:

  • 1 db egész csirkemellfilé

  • 2 csomag light mozzarella

  • 2 db tojás

  • 2 ek. natúr joghurt.

  • 2 ek. teljes kiőrlésű liszt

  • 1 tk. majonéz

  • 5 ág friss petrezselyem

  • só,bors

  • 1-2 ek kókuszzsír a sütéshez

  • A mártogatóshoz:

  • 1 kisebb kígyóuborka

  • 500 ml natúr joghurt

  • 1 ek. frissen facsart citromlé

  • 3 gerezd fokhagyma

  • só,bors ízlés szerint

Elkészítés

 

  1. A csirkemellet megtisztítom és apró kockákra vágom, és hozzáadom a többi hozzávalót,jól elkeverem és letakarva kicsit a fagyasztóba rakom.

  2. A mártogatóshoz az uborkát megtisztítom és lereszelem,majd hozzáadom a joghurtot,a fokhagymát,a citrom kifacsart levét és ízesítem,ezután jó alaposan kikavarom.

  3. Egy serpenyőbe felhevítem a zsiradékot és apró halmokat rakok a csirkemellből és mind a két oldalát gyönyörű pirosra megsütöm.

  4. Mikor kisültek a falatkáim,picit hagyom állni és a tzatziki mártogatóssal tálalom.

 

 






Legnézettebb receptek