Rozmaringos-tejfölös csirkemell,fetás bulgur salátával

Hozzávalók

  • 2 egész csirkemell

  • 1 db vöröshagyma

  • 1 paprika

  • 2 paradicsom

  • 6-8 rózsa brokkoli

  • 1 ek. kókuszzsír

  • 3 dl tej

  • 4 ek. tejföl

  • 2 tk teljes kiőrlésű liszt

  • 5 ág friss rozmaring

  • 3 ág kakukkfű

  • só,bors,pirospaprika

  • A bulgur salátához:

  • 17 dkg bulgur

  • 3 dl víz

  • 1 tk. olíva olaj

  • 1 újhagyma+ 1 db zöldje

  • 1/2 zöld kaliforniai paprika

  • koktélparadicsom

  • feta sajt

  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. A hagymát és a csirkemellet megtisztítom és felcsíkozom
     

  2. A hagymát 1 ek. kókuszzsíron üvegesre pirítom,majd rárakom a csirkemellet és jól lepirítom ezt is.

  3. A paprikát és a paradicsomot kockára vágom és hozzáadom a csirkéhez és csak most fűszerezem illetve a friss rozmaringot és kakukkfüvet is hozzáadom.

  4. Amikor félig megpuhult a csirkemell és a zöldségek, belerakom a brokkolit majd lefedve párolom tovább míg “al dente” lesz ! 🙂 🙂

  5. Mikor ezzel is elkészültünk,a tejfölt, a tejjel,a liszttel,a pirospaprikával csomómentesre keverem és hozzáadom a csirkéhez és sűrűre főzöm. (Ha szükséges fűszerezzünk utána mikor felfőtt.)

  6. A salátához legelőször a vizet felrakom főni,és rakok bele egy csipet sót.

  7. Amikor a víz felforrt,hozzáadom a bulgurt és leveszem a tűzhelyről,fedővel letakarom, és hagyom hogy felszívja a vizet.(néha azért átkavartam!)

  8. Ha a bulgur elkészült,leveszem a fedőt és hagyom teljesen kihűlni,majd hozzáadok 1 tk. olíva olajat.

  9. A zöldségeket megtisztítom és felszeletelem majd a bulgurhoz adom,majd felkockázom a feta sajtot és hozzákeverem.(Én villával kevertem össze,hogy egy kicsit összetörjön a sajt).
     

  10. A legvégén kerül rá a frissen őrölt bors és aki igényli még rakhat rá sót,de csak óvatosan!!













Legnézettebb receptek