Sajttal töltött réteges sörkifli!

Hozzávalók: /30 db-hoz/

1 kg liszt
1 evőkanál só
2 db tojás
2 evőkanál tejföl
1 csomag élesztő
3 dl langyos tej
1 mokkáskanál cukor
10 dkg vaj

A töltelékhez:

5 dkg olvasztott vaj
10-15 dkg reszelt sajt de tölthetjük akár még sonkával, baconnel,kolbásszal

A tetejére:

1 db felvert tojás
szezámmag,köménymag, durvára tört só, reszelt sajt

Elkészítés:

1. Az élesztőt a langyos tejben,a cukorral futtassuk fel. A lisztet, a sóval keverjük el és adjuk hozzá a többi alapanyagot a felfuttatott élesztővel együtt, majd jó alaposan dagasszuk ki. Kelesszük duplájára.

2. Mikor duplájára kelt a tészta, nyújtsuk ki és kenjük meg az olvasztott vajjal, és szórjuk rá a reszelt sajtot majd szorosan tekerjük fel. Hagyjuk megint kelni, legalább fél órát.

3. Miután letelt a fél óra ezt a tekercset nyújtsuk ki, és vágjuk háromszögekre.
(Tipp: megfeleztem és úgy nyújtottam ki, így sokkal egyszerűbb volt, de ne nyújtsuk túl vékonyra,hogy szép “duci” kiflik legyenek!)

4. A háromszögeket feltekertem kiflinek és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom őket. Hagyjuk megint kelni 30 percet.

5. Mikor megkelt kenjük le a felvert tojással és szórjuk meg szezámmaggal a tetejét. 180°-ra előmelegített sütőben, alsó-felső légkeverés programon kb. 30 perc alatt készre sütöttem.
Mikor megsült, rácson hagyjuk kihűlni.

Legnézettebb receptek