Sárgabarackos tiramisu,hozzáadott cukortól mentesen-gluténmentesen!

Hozzávalók

/ A tésztából dupla adagot készítettem./

100 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
50 g eritrit
50 g vanílás eritrit
1 csapott mokkáskanál fahéj
1 csipet só
20 g frissen facsart citromlé
4 db tojás
1 teáskanál kókuszolaj a forma kikenéséhez

A piskóta forgatásához: koffeinmentes kávé

A barackos-mascarpone krémhez:

10 db sárgabarack
2 x 500 g light mascarpone
1 evőkanál vaníliás eritrit
1 teáskanál folyékony stevia

A tetejére : cukormentes kakaópor és sárgabarack került felszeletelve.

 

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztom,a fehérjét kemény habbá verem egy csipet sóval.

     

  2. A tojások sárgáját a sima és vaníliás eritrittel habosítom,majd hozzáadom a citromlevet.

  3.  A tojások sárgájához hozzáadom a felvert fehérjének kb. a felét -összekeverem- hozzáadom a lisztet és kézi habverővel csomómentesre keverem.Ezután hozzáadom a maradék habbá vert fehérjét, elkeverem és hagyom állni pár percig.

  4. Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelek -amit megkentem kókuszolajjal- és eloszlatom benne a tésztát.

  5. 180°-ra előmelegített sütőben alsó-felső sütés programon 30 perc alatt készre sütöm a piskótát. Mikor megsült rácson hagyom teljesen kihűlni,majd felszeletelem.

  6. A sárgabarackot megtisztítom,kimagvalom majd turmixgépbe rakom kb. 1 dl vízzel,a mascarponéval,az édesítőszerekkel és összeturmixolom.

  7. A kihűlt,felszeletelt piskótákat koffeinmentes kávéba megforgatom,majd egy tál aljába rakom szorosan,és erre jöhet is rá a sárgabarackos krém egy része. Így rétegezem,még el nem fogynak a hozzávalók.

  8. A tetejét (én a rétegek közé is szórtam) cukormentes kakaóporral megszórtam,és sárgabarackkal még jól megpakoltam! Rakjuk hűtőbe és várjunk pár órát még szépen összeérnek az ízek! 🙂




Legnézettebb receptek