Spagetti carbonara /szénhidrátcsökkentett,gluténmentes/

Hozzávalók

  • / 2 fő részére/

  • 10 dkg Szafi reform spagetti tészta

  • 20 dkg kolozsvári szalonna vagy bacon

  • 2 db tojás

  • 3 dkg reszelt sajt

  • 1 nagy gerezd fokhagyma

  • petrezselyemzöld

  • frissen őrölt só és bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát. A tészta főzővizéből rakjunk félre 1 dl-t.

  2. Vékony csíkokra vágjuk fel a szalonnát és pirítsuk meg egy serpenyőben a fokhagymával. (Én egészben hagytam a fokhagymát,később kivettem.) Ha soknak találjuk a szalonnából kisült zsiradékot,öntsünk le belőle.

  3. Adjuk a megpirított szalonnához a tésztát és süssük össze,közben adjunk hozzá 2-3 evőkanállal a félretett főzővízből. Próbáljuk inkább a serpenyőt rázni,mint fakanállal kavarni a tésztát.

  4. Ezután adjuk a tésztához a reszelt sajt és tojás keverékét + a maradék főzővizet és gyors mozdulatokkal rázzuk a serpenyőt,az sem baj ha kicsit repked a tésztánk a levegőben :))) a lényeg hogy a tojásból ne legyen rántotta,hanem egy szép krémes tésztát kapjunk.

  5. Utolsó lépésként,szórjuk meg friss petrezselyemzölddel,frissen őrölt borssal és ha szükséges sózzuk is meg.

 

 

Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető ebéd,a végeredmény pedig szuper finom lett! De vigyázat,nagyon hamar el fog fogyni! 🙂 Természetesen a recept,rendes tésztával is ugynúgy működik! 

 

 

 

 

 

 


Legnézettebb receptek