Szafi reform gluténmentes,szénhidrátcsökkentett bejgli és “bejgló” (zserbó és bejgli keresztezése :)) ) hozzáadott cukor nélkül!

Hozzávalók

  • A tészta hozzávalói:

  • 220 g Szafi Reform kenyér és péksütemény paleo lisztkeverék + kb. 8 g a nyújtáshoz

  • 50 g eritrit

  • 1g só

  • 3 db tojás

  • 2 db tojásfehérje

  • 20 g frissen facsart citromlé

  • 30 g kókuszolaj

  • 60 g víz

  •  

  • Diós töltelék hozzávalói:

  • darált dió ízlés szerint

  • kb. 1dl forralt tej

  • 2 citrom reszelt héja

  • édesítőszer ízlés szerint

  • A “bejgló” töltelékéhez ugyanezek a hozzávalók + cukormentes házi sárgabarack lekvár a tetejére pedig olvasztott csokoládé és kókuszzsír!

  • A sütés előtti kenéshez:

  • 1 db tojássárgája

Elkészítés

  1.  Először készítsük el a tölteléket,amihez keverjük össze a hozzávalókat.

  2. Külön tálban keverjük össze a száraz és a folyékony hozzávalókat majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze,ezután pihentessük a tésztát 10 percig.

  3. Ha letelt a pihentetési idő,lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 2 egyforma részre.

  4. Nyújtsunk mindkét tésztából egy-egy 23×18 cm-es lapot.

  5. Egyenletesen terítsük rá a tölteléket,majd csavarjuk fel.

  6.  Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk majd kenjük le tojássárgájval.

  7. Nagy méretű szívószállal szúrjuk át néhány helyen és előmelegített sütőben 180°-on (alsó-felső program) 45 perc alatt készre sütjük.

  8. A “bejgló” esetében öntsük le olvasztott csokoládéval a tetejét.







Legnézettebb receptek