Szénhidrát-csökkentett,gluténmentes pizza, tejszínes csirkemell raguval!

Hozzávalók: 

A tészta receptjét ezen a linken megtaláljátok :https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/04/szenhidratcsokkentett-glutenmentes-kelesztes-nelkuli-paleo-pizza.html

 

A tésztából,én alapból 3 adagot gyúrtam be és annyit változtattam a recepten, hogy raktam bele egy kis bazsalikomot és oregánót is.


A feltéthez :

1 egész csirkemell
500 ml főzőtejszín
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál kókuszzsír
oregánó,bazsalikom
só és frissen őrölt bors ízlés szerint

+ ha a sűrítéshez szükséges 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt,1 dl tejben csomómentesen elkeverve.

A tetejére: 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

1. A tészta hozzávalóit a linken szereplő recept alapján elkészítjük,majd hagyjuk pihenni 10 percig. Előmelegített sütőben,kókuszzsírral kikent tepsiben 180 °-on (alsó-felső sütés programon) 20 percig sütjük.

2. A megtisztított,felkockázott csirkemellet a fűszerekkel kókuszzsíron készre párolom és lepirítom.
A végén sózzuk csak meg!

3. Amikor elkészült a csirkemell,adjuk hozzá a tejszínt és ha szükséges fűszerezzünk utána.
( Ha esetleg nem lenne elég sűrű, akkor liszttel sűríthetjük.)

4. Az elősütött pizzára rakjuk rá a tejszínes feltétet és szórjuk meg sajttal,így sütjük tovább 15 percig,illetve még szépen megpirul a tetején a sajt.

Jó étvágyat! 🙂

 

Legnézettebb receptek