Tavaszi kosárkák az igazi ízbomba!

Hozzávalók

 

  • A kosárkákhoz (10db):

  • 1 nagyobb banán

  • 8 dkg apró szemű zabpehely

  • 1 mk. méz

  • 1 mk. fahéj

  • A túrós krémhez:

  • 10 dkg  zsírszegény túró

  • 4 kanál natúr joghurt

  • friss gyömbér reszelve ízlés szerint

  • és egy pici édesítőszer

  • A tetejére friss eper,áfonya és mentalevél került.

Elkészítés

  1. A kosárkákhoz a banánt villával összetöröm,hozzáadom a zabpelyhet a mézet,fahéjat és jól elkeverem.
  2. Kókuszzsírral vékonyan kikentem a biztonság kedvéért még a szilikonos muffin formát is.
  3. Ezután belenyomkodtam az alapunkat,úgy hogy kis kosárkát formázzon.
  4. 180°-ra előmelegített sütőben,szép barnára megsütöm.
  5. Ezalatt a túrós krémhez,megtisztítom a gyömbért és reszelve hozzáadom a többi alapanyaghoz és botmixerrel összekeverem,a lényeg hogy jó sűrű krémünk legyen.
  6. Mikor megsült a kosárka,kivesszük és óvatosan kiszedjük a formából.
  7. Megtöltjük a túrós krémmel és rászórjuk a friss gyümölcsöket és a tetejét mentalevéllel díszítem.
  8. Igazi egészséges ízbomba,nagyon finom és gyorsan elkészül! 🙂




Legnézettebb receptek