Tejfölös-sajtos-fűszeres darált hússal töltött ropogós burgonya csónakok!

Hozzávalók

  • 1,5 kg burgonya

  • fél kg darált hús ( kevésbé zsíros legyen)

  • 1 kisebb fej vöröshagyma

  • 200 ml tejföl

  • 1 cs. light mozzarella

  • só,bors,őrölt pirospaprika

  • majoránna,oregánó,kakukkfű

  • 1 ek. kókuszzsír

Elkészítés

  1. A burgonyát,megtisztítom és enyhén sós vízben félig megfőzöm.

  2. Mikor megfőtt a burgonya,leszűröm és hagyom szinte teljesen kihűlni.

  3.  Ezalatt a hagymát megtisztítom,apró kockára vágom és kb. 1 tk. kókuszzsíron üvegesre párolom.

  4. Ezután hozzáadom a hagymához,a darált húst,ízlés szerint fűszerezem és készre pirítom.

  5. Amikor a burgonya kihűlt,kivájom a belsejét és kókuszzsírral kikent tepsibe rakosgatom a burgonya csónakokat,majd sózom és borsozom! (Én a burgonya kivájt közepét is köré szórtam.)

  6.  Mindegyik burgonya csónak közepét megpakolom a fűszeres hússal és a tetejét megkenem tejföllel,majd mozzarella szeleteket fektetek rá.

  7. Előmelegített sütőben,180-200 °-on alsó-felső sütésen szép pirosra sütöm.









Legnézettebb receptek