Tejszínes csirke,friss zöldfűszerekkel párolt rizzsel

Hozzávalók

1 egész csirkemell
3 db egész csirkecomb
500 ml tejszín
1 csapott ek. rizsliszt
1 dl tej
0,8 dl víz
1 db lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 ek. kókuszolaj
durva szemű só ízlés szerint

Friss zöldfűszerek: 2 ág borsikafű (tökéletes bors helyettesítésére), 8 ág oregánó, 5 ág zöldséglevél, 2 ág majoránna
 

Elkészítés

  1. A csirkemellet és a csirkecombokat megtisztítjuk,lefejtjük a bőrét és a zsírosabb részeket, majd kicsontozzuk és felcsíkozzuk.

  2. A hagymát megtisztítjuk,felkockázzuk és a kókuszzsíron lepirítjuk,majd felöntjük a vízzel és puhára pároljuk.

  3. A felcsíkozott húst,adjuk hozzá a megpárolt hagymához és pirítsuk le. (Ha szükséges önthetünk még alá vizet! )

  4. Amikor a hús már majdnem elkészült adjuk hozzá a megmosott,felaprított zöldfűszereket és a fokhagymát.

  5. A tejszínt,a tejet és a rizslisztet kavarjuk csomómentesre és öntsük rá a csirkére,így főzzük sűrűre.

  6. A legvégén hozzáadjuk a sót és összefőzzük. Párolt rizzsel tálaltam! Jó étvágyat! 🙂

Legnézettebb receptek