Teljes kiőrlésű lisztből készült óriás hamburger bucik!

Hozzávalók

  • 40 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt

  • 2 dkg élesztő

  • 1 tojássárgája

  • 4 ek. olíva olaj

  • 2,5 dl tej

  • 1 kk. cukor /elhagyható/

  • 1 tk. só

  •  

  • A bucik tetejére:

  • felvert tojás + szezámmag

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk,belemorzsoljuk az élesztőt,hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk.

  2. Egy tálba a többi alapanyagot kimérjük,majd az élesztős tejet is hozzáöntjük és alaposan kidolgozzuk.

  3. Letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.

  4. Ezután lisztezett felületen vagy akár a tálban újra átdagasztjuk és ismét hagyjuk megkelni kb. 10-15 percig.

  5. Ezután lisztezett felületre borítjuk és kiszaggatjuk a kívánt méretre! (Én nem nyújtottam,és szaggattam hanem úgy ahogy a nagy könyvben meg van írva,nagyobb darabokat tépkedtem a tésztából és vizes kézzel gombócokat formáztam belőle).

  6. Vékonyan olajozott tepsibe rakjuk a bucikat,kicsi távolságot hagyva közöttük,a tetejét megkenjük a felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal vagy sajttal.

  7. Picit pihentetjük még a bucikat,majd 180°-ra előmelegített sütőben,készre sütjük!










Legnézettebb receptek