Teljes kiőrlésű lisztből készült,friss kifli!

Hozzávalók

  • 35 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt

  • 250 ml tej

  • 1 csomag élesztő por (7 g) vagy 2,5 dkg élesztő

  • 1 tk. só

  • 2,5 dkg vaj (olvasztva)

  • A kenéshez: Kb. 1 evőkanál tej/ kifli.

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítom,beleöntöm az élesztőt és felfuttatom.

  2. A liszthez hozzáadom az olvasztott vajat,a sót,a felfuttatott élesztőt és jó alaposan kidolgozom.     (Nekem még legalább 3 ek. lisztet felvett a tészta).

  3. A kész tésztát két részre osztom,mivel így könnyebb nyújtani és szebb kifliket kapok!

  4.  A tésztát kerek lappá nyújtom,majd elvágjuk 4 részre és én még ezeket is megfeleztem.

  5. A szélesebbik felétől szorosan feltekerem,majd kókuszzsírral /vagy bármilyen zsiradékkal/ kikent tepsibe fektetem őket.

  6. A sütőt 180°-ra előmelegítem.

  7.  Amíg a sütő felmelegszik addig hagyjuk kelni a kifliket.

  8. Mielőtt betoljuk a forró sütőbe,megkenjük őket tejjel.

  9. Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

  10. Nagyon gyorsan elkészül és isteni finom,laktató kis kifliket kapunk! 🙂













Legnézettebb receptek