Túrós-kókuszkrémmel töltött,narancsos “pillangó” torta,liszt és cukormentesen!

Hozzávalók

  • A tésztához:

  • 3 tojás

  • 2 ek. eritrit /természetesen bármelyik édesítőszer megfelel,ízlés szerint/

  • 2 ek. cukormentes zsírszegény kakaópor

  •  

  • A túrós réteghez:

  • 250 g túró

  • 2 ek. kókuszreszelék

  • 400 ml natúr görög joghurt

  • 2-3 ek. tej

  • 1 narancs reszelt héja

  • édesítőszer ízlés szerint

  • A zselatinhoz: 1 cs. (20 g) zselatin + 1 dl tej

  •  

  • A narancsos réteghez:

  • 2 db narancs kifacsart leve

  • 2 dl cukormentes narancsszörp

  • 2 dl víz

  • A zselatinhoz: 1 cs. (20g) zselatin + 1 dl víz

Elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztom,a fehérjét kemény habbá verem,a tojások sárgáját pedig az édesítőszerrel keverem habosra.

  2. Ezután a kakaóport beleszitálom a habbá vert tojásfehérjébe és robotgép segítségével elkeverem.

  3. Az édesítőszerrel elkevert tojássárgáját,hozzáöntöm a kakaós masszához és alaposan összekeverem,majd szilikonos sütőformába öntve 180°-ra előmelegített sütőben,10 perc alatt készre sütöm.

  4. A túrós réteg: Az összes alapanyagot (a zselatin és az 1 dl tej kivételével) egy tálba öntöm, és botmixer segítségével sima krémmé keverem. Ezután az 1 dl tejet és a zselatint összeforralom,majd miután kicsit hűlt,a túrós krémhez adom,így öntöm rá a kihűlt kakaós tésztára,majd beteszem a hűtőbe megdermedni.

  5. A narancsos réteg: A narancsok levét kifacsarom,hozzáöntöm a szörpöt és a vizet,majd jól elkeverem,ha szükséges lehet még édesíteni rajta. Ezután a zselatint és a vizet összeforralom.

  6. Miután hűlt,hozzákeverem a narancsos szörphöz és így öntöm rá a túrós rétegre,majd hűtőben hagyom teljesen megdermedni!

  7. (Csak akkor öntsük rá a túrós rétegre,ha az már teljesen megdermedt! )

  8. Voálá kész is a pillangó formájú,igazi tavaszi,frissítő desszertünk! 🙂
     




Legnézettebb receptek