Túrós sztrapacska,pirított bacon rózsákkal! /Szénhidrát-csökkentett,gluténmentes/ február 21, 2018

Hozzávalók

  • A galuskához: (350 grammhoz,én dupla adagot készítettem)

  • 70 g Szafi reform gl. mentes szénhidrátcsökkentett galuska lisztkeverék

  • 2 g só

  • 2 db tojás

  • 25 g víz

  • A túrós krémhez:

  • 450 g zsírszegény túró

  • 400 ml tejföl

  • só és bors ízlés szerint

  • 200 g bacon

  • 1 tk. kókuszzsír

Elkészítés

  1. A galuskához a tojást,a vizet,a sót összekevertem majd a liszthez adtam és csomómentesre kevertem. (Picit hagyjuk pihenni a tésztánkat!)

  2. Kb. 2 liter vízbe raktam egy pici sót és felforraltam,ezután alacsonyabb hőfokra vettem hogy csak gyöngyözzön a víz és így szaggattam bele a nokedlit.

  3. Közben többször átkevertem,felvettem újra a hőfokot és hagytam felforrni így főztem kb. 2-3 percig.

  4. Miután elkészült a galuska,hideg vízzel leszűrtem.

  5. Teflonos serpenyőben kókuszzsírt hevítettem és a felkockázott bacon-t megpirítottam.

  6. Miután megpirult a bacon, -szedhetünk is ki belőle ha szeretnénk a tetejére is szórni- levettem a hőfokot és a serpenyőben maradt baconre öntöttem a tejfölt,a túrót,sóztam és borsoztam és így főztem össze!

  7.  A túrós-tejfölös keverékbe beleborítottam a kihűlt galuskát és összemelegítettem!

  8. Pirított bacon rózsákkal,tejföllel tálaltam! 🙂

 




Legnézettebb receptek