Virsli szív,avagy bundázott virsli más elrendezésben :) / szénhidrátcsökkentett,gluténmentes,tojásmentes,tejmentes,élesztőmentes/

Hozzávalók

100 g Szafi reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
2 g himalája só
20 g kókuszolaj
15 g frissen facsart citromlé
140 g víz
6 db virsli

A tetejére: cukormentes ketchup és szezámmag

Fokhagymás dresszinggel kínáltam:

natúr joghurt
fokhagyma
só,bors keveréke ízlés szerint
 

Elkészítés

  1.  Mérjük ki a lisztkeverék kivételével a hozzávalókat,keverjük el,majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és gyúrjuk össze. Pihentessük 10 percig.

  2.  Addig béleljük ki sütőpapírral egy tepsit (én pici kókuszolajjal megkentem) és kapcsoljuk be a sütőt 180°-ra.

  3.  Liszttel szórt felületen gyúrjuk át a tésztát,majd téglalap alakúra, kb. 3-4 mm vékonyra nyújtjuk.

  4. Keresztben csíkozzuk fel és csavarjuk bele a virsliket. Ezután késsel 1,5 cm széles karikákra vágjuk fel.

  5. A tepsiben,a virsli karikákból szívet formázunk,kicsit összenyomjuk és a tetejét cukormentes ketchuppal megkenjük majd megszórjuk szezámmaggal.

  6. 180°-ra előmelegített sütőben,alsó-felső sütéssel 40 perc alatt készre sütjük.

  7. Utolsó lépésként a kész virsli szívet megszórjuk friss petrezselyemzölddel és összekeverjük a fokhagymás dresszinget!

 

Tökéletes reggeli,gyorsan elkészül és nagyon nagyon finom! 🙂 A dresszinggel pedig szuper párosítás!! 🙂 Jó étvágyat!

/ Szafi blogjáról készítettem el ezt a receptet! /
 





Legnézettebb receptek