Zserbós palacsintatorta,hozzáadott cukortól mentesen,gluténmentesen,szénhidrát-csökkentett verzióban!

Hozzávalók

A tésztához:

75 g Szafi reform gluténmentes,szénhidrát-csökkentett palacsinta lisztkeverék
1 csipet só
8 g kókuszolaj + a sütéshez
2 db tojás
1 ek. vaníliás eritrit
170 g víz

/A palacsinta tésztából, 3 adagot készítettem. /

A tészta receptjét,elkészítését és a lisztkeveréket is itt tudjátok beszerezni 🙂 :

https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/03/szafi-fitt-szenhidratcsokkentett-glutenmentes-paleo-palacsinta-tejmentes-szojamentes.html

A palacsinta töltéséhez:

hozzáadott cukortól mentes baracklekvár, 3 nagy marék dió ledarálva+ vaníliás eritrit keveréke

A kakaós krémhez a tetején: 2 ek. cukormentes kakaópor + édesítőszer ízlés szerint és annyi tej, hogy sűrű kenhető krémet kapjunk.

Elkészítés

 A tészta száraz és folyékony hozzávalóit külön tálban kikeverjük,majd összeöntjük és csomómentesre keverjük. Hagyjuk állni kb. 10 percig a tésztát.

Ezután kókuszolajjal kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

A diót ledaráljuk és elkeverjük a vaníliás eritrittel. A kész palacsintákat egy tányéron rétegezzük a cukormentes baracklekvárral és a vaníliás darált dióval.

 A tetejére díszítésnek meghagyhatunk egy palacsintát,amit megtöltünk a dióval és a lekvárral. Szorosan feltekerjük,szeleteljük majd a torta tetejére rakjuk.

 A kakaós krémhez kicsit megmelegítettem a tejet, (így könnyen feloldódik a kakaó) hozzáadtam a kakaóport,folyékony édesítőszert és sűrű csomómentes krémmé kevertem. Kb. 2 ek. kakaóval dolgoztam,a tejet pedig lassan adagoltam hozzá.

 Utolsó lépésként megkentem a kakaós krémmel a torta tetejét,hűtőben hagytam kihűlni teljesen. Ezután nagyon szépen szeletelhető tortát fogunk kapni! Jó nassolást! 🙂


Legnézettebb receptek