48. Országos Elsősegélynyújtó Verseny

Az elsősegélynyújtás világnapján, 2019. szeptember 14-én rendezte meg a Magyar Vöröskereszt az Országos Elsősegélynyújtó Versenyt Zalaegerszegen. Iskolánk MegmentElek nevű csapata a területi és a megyei versenyen elért első helyezésével szerezte meg a jogot, hogy gyermek kategóriában képviselje Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét. A 20 állomásból álló, csaknem 9 kilométeres körpályát nyolc óra alatt teljesítették a csapatok. Hőseinkre több különleges kihívás is várt. Nem csak elméleti, hanem gyakorlati módon is be kellett bizonyítaniuk rátermettségüket. Mentettek meg autóbalesetet szenvedettet, kutyaharapott sérültet, áramütést szenvedőt, epilepsziás beteget. A Zala Plázában újraélesztettek egy szívbeteget, akiért a várandós felesége aggódott. Belecsöppentek egy filmvetítésbe, ahol az egyik színészt lőtték meg. Egy parkban egy csecsemő fuldoklott. Az egyik leglátványosabb helyszín a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum területén volt, ahol az olajfúrón történt robbanás következtében 13- an sérültek meg. Ezen a kárhelyen a megye három csapata együtt dolgozott.
Az Országos Mentőszolgálat szakembereiből és további szakértőkből álló 84 fős zsűri értékelte az elsősegélynyújtók felkészültségét. A baleseti helyzeteket 81 imitátor közreműködésével valósították meg. A verseny eredményhirdetése a zalaegerszegi Art Moziban került megrendezésre, amely egy fantasztikus hangulatú záróünnepség volt.
Hőseink megmutatták, hogy a veszélyhelyzeteket felismerő, naprakész ismeretekkel rendelkező, elhivatott elsősegélynyújtók.
Csapatunk ezüst minősítésben részesült.
Csapattagok:

  • Kiss Virág csapatkapitány
  • Hadházy Enikő
  • Soltész Blanka
  • Szűcs Enikő
  • Vislóczki Gréta

Felkészítő pedagógus: Sándorné Lelesz Klára

Köszönjük, hogy eljuthattunk a versenyre! Ezt a hétvégét soha nem feledjük!

[See image gallery at altalanos.nagykallo.hu]

Forrás: Nagykállói Általános Iskola
Felkapott
További hírek