A faluvezetés távozását követelték Szakolyban

Egy hónapon belül immár másodszor szerveztek demonstrációt a település vezetésével elégedetlen szakolyiak tegnap, ezzel is jelezve, hogy mostantól a saját kezükbe akarják venni a sorsuk alakítását, s nem állnak meg félúton. Nem rejtették véka alá most sem: elegük van a 11 éve tartó, Szűcs Gabriella polgármester nevével fémjelzett „uralkodásból”, ami csak lecsúszást és eladósodást hozott a településnek.

Egyre többen vannak, akik nem félnek kimondani az igazságot.” Mercs Tibor

Csupán Szakoly szégyene

A néma és kihalt polgármesteri hivatal előtti útszakaszra meghirdetett megmozduláson ugyan semmi új nem hangzott el az augusztus elején kibeszéltekhez képest, de a körülbelül 70 főre taksálható – egyébként rendkívül kulturáltan viselkedő – csoportosulás ezúttal is lelkesen skandálta a szónokok által is többször megfogalmazott vezérgondolatot: „Mondjanak le!” „Hazudtak, becsaptak, félrevezettek.” – tette egyértelművé az egyik demonstráló kezében a tábla, mit gondolnak a város első emberéről és a képviselő-testület java részéről az emberek.

Kerecsen József, a Fidesz helyi szervezetének elnöke, s a megmozdulás fő szervezője a hangjában keserűséggel nyomatékosította ezúttal is: – Az országban sehol, egyetlen önkormányzat ellen se folyik adósságrendezési eljárás, s nem hallgattak ki képviselőket gyanúsítottként, csak Szakolynak kell ilyen szégyent elszenvednie.

Demendiné Szarvas Erzsébet a falu sérelmeit sorolta: közel 350 milliós költségvetési hiány, s egy tetszhalott állapotban lévő község, ahol se rendezvények, se sport, se beruházások, se orvos, csak elbocsátott alkalmazottak, 6 folyamatban lévő büntetőeljárás a polgármester ellen, 2010 óta megötszöröződött kommunális adó, s egy új sarc: a földadó. Végül Mercs Tibor, a Szakolyiak Szakolyért Szerveződés vezéralakja zárásképpen leszögezte: – Egyre többen vannak és lesznek, aki nem félnek kimondani az igazságot.

– KM-MJ –

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/DB7auppO7ls/3597351
Felkapott
További hírek