A gyermekeket ünnepelték Nagykállóban is

Május utolsó vasárnapján a gyerekeké volt a főszerep, minden róluk és nekik szólt.

 

Nagykállóban idén Harangodon tartották a gyereknapi rendezvényt.Számos programmal várták a nagyérdeműt, ám a hűvös, borongós idő kicsit átírta a forgatókönyvet, de ennek ellenére is többen kíváncsiak voltak az eseményre, így nem volt hiány gyerekzsivajból, a futkározó apróságokat fürkésző szülői szempárokból.

Délelőtt a tánccsűrben rendhagyó zenebölcsődét tartott Rózsa Zoltán ének- és népzenepedagógus. A nagyobbakat ezután fánkevőversenyre várták a szervezők, ahol a finom csemege mellett ajándék is járt minden indulónak. A játékos vetélkedő következő fordulóját, a zsákban futást, a szemerkélő eső miatt, a csűrben tartották, míg a harangodi étkezőben hosszú sor állt egész nap csillámtetkóra, arcfestésre, hajfonásra várva.Sok fiatal, főleg kisiskolás korú várta az idei év legjobb magyar tic-tok videósát, Czura Karinát, aki közönségtalalkozóján mindegy egyes lelkes kis rajongóját nagy szeretettel fogadott, sőt, közös kis produkciót is készített velük.

A gyermeknap egyébként a világ sok országában ünnepnap, így 1931-től Magyarországon is, amikor nem csak egy nap, hanem egy teljes hét volt a kicsiké, megtartása azonban a második világháború kezdetével elmaradt. 1950-től ünnepeljük ismét, de azóta már május utolsó vasárnapján, ami idén pünkösdvasárnapra esett.

 

Forrás: Nagykálló Város Önkormányzatának Hivatalos Honlapja
Felkapott
További hírek