A gyógyítók munkáját ismerték el

Az „anyák megmentőjének” is nevezett Semmelweis Ignác születésnapja, július 1., a magyar

egészségügy napja és egyben legnagyobb ünnepe. Ekkor emlékeznek meg az egészségügyben

dolgozók kitartó és önfeláldozó munkájáról.

 

A magyar egészségügy napja alkalmából, július 2-án Nyíregyházán, a Megyeházán tartott ünnepségen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház vezetése idén is elismerésben részesítette azokat az orvosokat, ápolókat és az egészségügy más területén dolgozókat, akik szakterületükön kiemelkedően teljesítettek, illetve ekkor adták át a főorvosi és az adjunktusi kinevezéseket is. Idén 16 főorvosi és 13 adjunktusi kinevezést adtak át, a hosszú évek óta kiemelkedő munkát, kutató-tevékenységet végző 31 dolgozót pedig Semmelweis-díjjal tüntettek ki. Az ünnepségen a Sántha Kálmán Szakkórházból Kozma Róbertné, a Minőségügyi Osztály munkatársa és dr. Sztehney-Nyák Mária, a II. Általános Pszichiátriai Osztály szakorvosa részesült kitüntetésben.

 

Kozma Róbertné 1996. február 1-től dolgozik a Sántha Kálmán Szakkórházban. 2005-ben gyógypedagógiai, majd 2009–ben a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán egészségügyi minőségmenedzsment képesítést szerzett.

Jelenleg az Intézmény Minőségirányítási Osztályán, a nagykállói telephely minőségügyi szakembereként végzi feladatait, emellett ellátja a telephely adatvédelmi munkáit is és részt vesz az új dolgozók oktatásában. Megbízható, pontos, kiszámítható, terhelhető és rendkívül lojális munkatárs. Tudása széles alapokon nyugvó, kiterjedt, kiváló rendszerismerettel rendelkezik.

Dr. Sztehney-Nyák Mária 1999 decemberétől dolgozik a Sántha Kálmán Szakkórházban. Pszichiátriai szakvizsgát 1993-ban tett az Ungvári Orvostudományi Egyetemen, melyet 2012-ben honosított.

Elkötelezetten gyógyító orvos, mind a fekvő- és járóbeteg-ellátásban, mind az ügyeleti ellátásban számítani lehet rá. Érdeklődik az igazságügyi pszichiátria iránt, szabadidejében a forenzikus pszichiátria területén képzi magát. Lendületes, határozott fellépésű egyéniség, igazságérzete markáns.

 

Forrás: http://nagykallo.hu/a-gyogyitok-munkajat-ismertek-el/
Felkapott
További hírek