A semjénieknek evés közben jött meg az étvágyuk

4 nappal ezelőtt
A megyei II. osztály Pannónia Zrt. csoportjában a megye egyre törő Szpari II. elleni döntetlennel kezdte a szezont a Kállósemjén. Sokáig együtt haladtak a jól kezdő Apaggyal és Kótajjal, majd a 11. fordulóban utóbbit legyőzve élre álltak, és ezt a pozíciójukat a bajnokság végéig megőrizték. Pedig nem volt egyszerű a helyzete a kállósemjéni legénységnek, mire megszokták egyik trénerüket, már jött is a következő, ez mégsem jelentett törést a teljesítményükben. Az idényt Marincsák Viktorral kezdték, a téli felkészülés alatt azonban már Unchiás Rémusz ült a kispadjukon, a tavaszi szezonnak mégis Marincsák Viktorral vágtak neki, akit pár fordulót követően Volodimir Ovszijenko játékos-edző váltott, a rutinos kapus vezetésével értek végül révbe és hódították el a bajnoki címet.

Érezték, hogy odaérhetnek

– Marincsák Viktor és Gáll László elnök olyan összetartó csapat alapjait rakta le, amely mindig a győzelem igényével lépett pályára, kiszolgálva ezzel a mérkőzésre kilátogató népes szurkolótábort. Először az első öt hely valamelyikének megszerzése volt a cél. Aztán, ahogy a mondás is tartja, evés közben jött meg az étvágyunk – kezdte értékelését Volodimir Ovszijenko játékos-edző. – Ahogy haladtunk előre, fordulóról fordulóra jöttek az eredmények, egyre jobban megacélosodott a társaság és ugyan sokáig nem mondtuk ki, de belül mindenki érezte, hogy odaérhetünk a végén. Munkámban sokat segítettek a csapat rutinos, NB-s bajnokságot is megjárt játékosai, Bodnár Lászlóra, Sipos Tamásra, Fodor Andrásra mindig számíthattam.
Célunk továbbra is az volt, hogy élvezzük a játékot, örömet szerezzünk a nézőknek és hogy egyben tartsuk ezt a jó szellemű társaságot. Voltak persze holtpontjaink, amikor bizony súlyosan nyomta a vállunkat, hogy még mindig veretlenek vagyunk, voltak, akik nehezebben kezelték a sikert.
– Ezen azonban mindig sikerült túllendülnünk, bebizonyítva ezzel, hogy tudunk egymásért küzdeni. A Szpari II. elleni győzelmünk után mindenki elhitte, hogy meg tudjuk csinálni. Voltak persze taktikai, technikai hibáink, de a szív, a lélek soha nem hiányzott a játékunkból – zárta Volodimir Ovszijenko.

Maradnak a megye kettőben

A Kállósemjén hosszas hezitálás után úgy döntött, hogy nem lép feljebb, marad a másodosztályban. Céljaik továbbra is változatlanok, azonban tisztában vannak azzal, hogy a bajnoki címet könnyebb megszerezni, mint megvédeni.

Semjéni mutatók

Végeredmény: 1. 28 23 5 – 85-25 74 Hazai pályán: 2. 14 11 3 – 46-14 36 Vendégként: 1. 14 12 2 – 39-11 38 Házi góllövőlista. 17 gólos: Hamza Tamás. 16 gólos: Tóth Norbert. 11 gólos: Bodnár László. 6 gólos: Lábas Péter. 5 gólos: Mező Attila. 4 gólos: Kóth Ádám, Petruska Attila, Sándor Krisztián.