A tartós hőségben fokozódik a balesetveszély

A 4911-es számú úton közlekedett Kállósemjén irányából Nyírbátor felé 2017. augusztus 2-án 12 óra körül személygépkocsival egy 67 éves edelényi férfi. Közlekedése során a sofőr rosszul érezte magát és egy jobbra ívelő útkanyarban lehaladt járművével a bal oldali útárokba. A baleset során személyi sérülés nem történt, csak anyagi kár keletkezett a gépkocsiban. A balesetet követően a mentőszolgálat munkatársai a férfit magas testhőmérséklete miatt beszállították kivizsgálásra a kórházba.


A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében azt tanácsolja, hogy a tartós hőségben fokozott figyelemmel, türelemmel és óvatossággal közlekedjenek!

A hőségben való vezetés – főleg, ha hosszú, monoton útról van szó – igencsak kimeríti az embert. A forróság miatt gyengül az autósok koncentráció képessége, tompul a figyelme, ami egyeseknél rosszullétet, másoknál pedig fokozódó ingerlékenységet, türelmetlenséget válthat ki. Javasoljuk, hogy aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön volán mögé! Ha úgy érzi vezetés közben, hogy rosszul van, álljon meg, semmi esetre se folytassa az útját! Adja át másnak a vezetést, vagy hívjon segítséget! Ha feltétlenül szükséges elindulnia, akkor vezessen mindig kipihenten és gyakrabban álljon meg felfrissülni! Szellőztessen rendszeresen a járművében, gondoskodjon a friss levegő utánpótlásáról! Fontos, hogy ebben az időszakban mindig legyen hűtött üdítőital vagy ásványvíz a járműveikben és kellő mennyiségű folyadékot fogyasszanak! Ha mégis bekövetkezik a baj, azonnal tárcsázzák a 112-es segélyhívót!

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának korábban kiadott közleménye itt érhető el!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/hHD_JIQijqs/3571580
Felkapott
További hírek