A tragikomédia folytatódik tovább

Újabb remény foszlott semmivé Szakolyban, ugyanis a február végére ígért elmaradt januári munkabért egyetlen önkormányzati dolgozó sem kapta meg. Mivel Szűcs Gabriella polgármestert nem tudtuk elérni, a településen élőktől próbáltunk tudakozódni, ám nyilatkozni senki nem volt hajlandó.

A végtelenségig nem lehet feneketlen kútba tölteni a vizet.
Kerecsen József

Se munka, se járandóság

Egyedül Vadon Istvánné panaszolta el, hogy bár már nem áll az önkormányzat alkalmazásában, mert december végén megszűnt a közfoglalkoztatás, másfél havi táppénzzel még tartoznak neki, s a két gyermeke után járó kedvezmény is kevesebb lett a vártnál. Egyébként egymás között még mindig azt firtatják az emberek, hogyan juthatott egy 58 milliós állami konszolidáció, egy 41 milliós „önhiki” és a közmunkások által két éven át a gazdaságban megtermelt profit mellett idáig a település.

– Sejthető, hogy ismét segíteni fog az állam a szakolyi munkavállalókon – mondta el a véleményét Kerecsen József –, viszont szerintem nem lehet a végtelenségig feneketlen kútba öntözni a vizet.

– Ennek a képviselő-testületnek polgármesterestől le kellene vonnia a konzekvenciát, s távozni a közéletből, amiért ide juttatták a falut, s nyomorúságba taszították az embereket. Két leinkasszózott normatíva után nem tudom, mit lehet még várni. A legutóbbi testületi ülésen ugyan egyetlen főszám nem hangzott el, de az elejtett szavakból sejthető volt, hogy sok a település kintlevősége, s működésképtelen a polgármesteri hivatal – sorolta elkeseredetten, úgy is, mint érintett.

Januári fizetés tehát nincs, s állítólag az intézményvezetői értekezleten arra is célzást tett a településvezető, hogy még a februári bér rendezése is kérdéses.

– KM-MJ –

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/tLuoChtZAfU/3398029
Felkapott
További hírek