A tudással nem spórolnak a Kállay szakközépiskolában

Különleges alkalomhoz emlékezetes műsor és „biodíszlet” dukál! – ismerte fel Péter István, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakközépiskolája igazgatója. Az 55 millió forintos energetikai felújításon átesett intézmény csütörtöki ünnepségén ennek okán nemcsak a szalagátvágás, hanem a különféle szakmát (pincér, bádogos, hegesztő, nőiruha-készítő, kőműves, bolti eladó, hideg- és melegburkoló, épület- és szerkezetlakatos, szociális gondozó és ápoló) tanuló diákok látványos bemutatója és élőképes helytállása is kiemelt figyelmet kapott.

Milliókkal csökken a „rezsi”

– A korábbi épületenergetikai pályázatokból a szakképző iskolák épületei kimaradtak, csak a kollégiumokat tudtuk korszerűsíteni. Most, több évtizedes hiányosságot pótolva, nem uniós támogatásból, hanem a fegyelmezett gazdálkodásunknak köszönhetően, saját erőből kicseréltük a nyílászárókat az épület jobb szárnyában, elvégeztük a hőszigetelési és színezési munkákat. Mindezt rekord idő, mindössze másfél hónap alatt, a generálkivitelező ugyanis egy gyorsan és precízen dolgozó kárpátaljai brigádot bízott meg a feladatokkal.

– Ezzel és a másfél éve telepített napelemes rendszerrel lezárult a Kállay iskola komplex energiahasznosítási programja – jelentette ki Rostás János, a Mátészalkai Szakképzési Centrum főigazgatója.

További részletek a kelet.hu-n és a Kelet-Magyarország pénteki számában.

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/9jhzgzyvmnM/4216514
Felkapott
További hírek