Almát tettek a csomagba

3 évvel ezelőtt

– A megyei almatermesztők nevében köszönöm a segítséget azoknak az önkormányzatoknak, akik a megyei közgyűlés elnökével együtt megfogalmazott kérésemet „első fecskeként” meghallották, és részt vettek a „Húsvéti alma­akció” elnevezésű kezdeményezésünkben, és a gazdálkodókat is segítve tettek, tesznek a húsvéti szociális csomagjaikba jó minőségű, hazai almát.

Szinte már szállóige az a gondolat, hogy a nagy eredmények is kis lépéssel kezdődnek. És valóban. Ha a jó példa ragadós lesz, és a mostanihoz hasonlóan a karácsonyi és a jövő húsvéti csomagokba is tesznek az önkormányzatok almát, az mintegy 30 ezer tonnányival növelné a hazai fogyasztást – mondta lapunknak Rácz Imre.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke szerint szakmai körökben csodájára járnak az osztrák gyakorlatnak, hogy amíg nyugati szomszédainknál az üzletek polcain van osztrák bor, addig más nemzetektől származóhoz hozzá sem nyúlnak.

Ugyanez a nemzeti öntudaton alapuló vásárlási szokás megfigyelhető a skandináv országoknál is.

Tizenöt település

Rácz Imre tájékoztatása szerint megyénkben az alábbi települések csomagoltak almát is a húsvéti szociális csomagokba: Jármi, Napkor, Gávavencsellő, Nyírcsaholy, Nyírkércs, Balsa, Tyukod, Biri, Tiszabercel, Tiszadob, Bököny, Sényő, Geszteréd, Gulács, Tiszalök.

KM

Forrás: