Annyit ivott vezetés előtt a kállósemjéni férfi, hogy az már bűncselekmény

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Nagykállói Rendőrőrse járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást B. T. 32 éves kállósemjéni lakos ellen. A férfi 2020. május 20-án személygépkocsival közlekedett Nagykálló belterületén, amikor a rendőrök intézkedés alá vonták. A járművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket jelzett, ezért őt további mintavétel céljából előállították.
A beszerzett igazságügyi vegyészszakértői vélemény alapján a járművezető szervezetében bűncselekményi értékhatárt meghaladó etilalkohol-koncentráció volt.
A rendőrök a férfit 2020. június 25-én gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi vallomásában elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Nagykállói Rendőrőrse a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.
Forrás: Szabolcs Online
Felkapott
További hírek