Autómentes napot tartottak

A környezettudatosság jegyében autómentes napot tartottak pénteken a nagykállói óvodákban.Aki tehette, gyalogosan vagy kerékpárral érkezett oviba. A kicsik délelőtt, az óvodapedagógusok és a dajka nénik felügyelete mellett, az udvaron és az utcán is biciklizhettek, rollerezhettek a közlekedési szabályok tanulása és betartása mellett. A programot elméleti felkészítés is megelőzte, hiszen az óvodában a közlekedés alapszabályaira is tanítják a gyerekeket. Az autómentes nap megtartását a gyermekek környezetvédő magatartásának kialakítása szempontjából is különösen fontosnak tartják városunkban.

Az első autómentes napot 1998-ban szervezték meg, Magyarország 2002-ben csatlakozott a kezdeményezéshez. Célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra: túl sokat közlekedünk gépjárművekkel és háttérbe szorultak az egészségesebb és környezetkímélő közlekedési eszközök.

A nagykállói óvodákban is ezért szervezték meg az autómentes napot, amit a gyerekek nagy örömmel fogadtak. Az intézmény pedagógiai programjában is nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre, a környezet megóvására, amelyet mindig játékos formában végeznek.

Forrás: http://nagykallo.hu/automentes-napot-tartottak/
Felkapott
További hírek