Az ápolók elégedettségét mérték

Egy online, ápolóknak szóló honlap felmérést készített arról, hogy egyes kórházi munkahelyekkel és képzésekkel mennyire elégedettek a hazai ápolók; 3500 kérdőív alapján állt össze a rangsor – olvasható a Face­book-oldalukon.

Az ápolók online közösségének nevezhető Healers alapítója, Németh Franciska ápoló szerint az elhivatottságon túl a jól működő munkahelyi közösségek jelentik a legnagyobb megtartó erőt a magyar ápolók számára: közel háromnegyedük szerint jó vagy kiemelkedő a saját osztályán dolgozó team. A megkérdezettek 97 százaléka viszont stresszesnek találta a munkáját.

A felmérésből az derült ki, hogy az ápolók szerint 2017-ben a legjobb munkahely a budapesti Uzsoki Utcai Kórház tüdőgondozója. A lista második helyén a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház I. belgyógyászata, a harmadik helyén a szekszárdi Tolna Megyei Balassa János Kórház krónikus belgyógyászati osztálya végzett. A tízes lista hetedik helyére a nagykállói Sántha Kálmán Szakkórház I. Általános Pszichiátriai Osztálya került.

Ahol tanulnak

A felmérés másik fele az ápolóképzések minőségére vonatkozik, ez alapján a kitöltők 77 százaléka államilag finanszírozott formában folytatja tanulmányait, 79 százaléka pedig újra ugyanazt a képzőhelyet választaná. A 10 legjobb iskola rangsorának első helyére a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Lorántffy Zsuzsanna szakgimnáziuma került, második helyen végzett a Széchenyi István Egyetem Petz Lajos Egészség- és Sporttudományi Kara, a harmadikon a Miskolci SZC Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnáziuma, ezen a listán a 8. lett a Debreceni Egyetem nyíregyházi Egészségügyi Kara.

KM

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/2XAfwz_W0g4/3487634
Felkapott
További hírek