Balesetek, útlezárások, áramkimaradás – Ezt okozta a hóvihar Szabolcsban

Cikkünk folyamatosan frissül!

Gerhátbokor, Mohosbokor és Felsősimán a Lovas utca jelenleg nem megközelíthetőek. A közútkezelő munkatársai kiértesítették és már úton vannak a helyszínekre. Az utak szabad járhatóságának biztosításáig a rendőrség kéri a közlekedők türelmét!


Hóhelyzet Vásárosnaményban és környékén


Fotók: Janics Attila


Egész nap dolgoznak

A hóesés és a hóátfúvás nem csak a közút és a katasztrófavédelem munkatársainak adja fel a leckét, hanem az E-On. szakembereinek is. A szolgáltató emberei egész nap azon dolgoznak, hogy egyre kevesebb legyen az áramszolgáltatásból kimaradt fogyasztó. Tiszaszalkán 83, Újfehértón 20, Vásárosnaményban pedig 2 fogyasztót érint a kimaradás – olvasható a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján.


120 fő rekedt a hóba Nyírtelek Ferenctanyán

Gávavencsellő Paszabcsúcs településrésze felszabadult, ezért a hókotrót átirányították Nyírtelek Ferenctanya településrészére, ahol jelenleg 120 fő rekedt a hóba – adta hírül a police.hu.

A hókotrót azonban kénytelenek átirányítani Nyírtelek Ferenctanya településrészére, ahol jelenleg 120-an rekedtek a hóban. A rendőrség a bajba jutott településeken az ott élők biztonsága érdekében folyamatos rendőri jelenlétet biztosít.


Fotó: Pusztai Sándor

Újra járható a 36-os számú főút

A rendőrség a balesetek megelőzése érdekében továbbra is óvatosságra inti a járművezetőket!

Tájékoztatjuk a közlekedőket, hogy a 36-os számú főút újra járható, a forgalom mindkét irányból rendőri irányítás nélkül halad. Felhívjuk a járművezetők figyelmét a hóátfúvásokra és az erős széllökésekre, melyek következtében jelentősen nőhet a balesetek kialakulásának kockázata! A megváltozott időjárási- és útviszonyoknak megfelelően, fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek!


Elzárt településrész Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

A közútkezelő a közelben lévő hókotrót már útnak indította.

Gávavencsellő Paszabcsúcs településrésze jelenleg el van zárva a forgalomtól, megközelíthetetlen, mely körülbelül 30-35 családot érint. A közútkezelő a közelben lévő hókotrót már útnak indította, hogy felszabadítsa az érintett településrészt.


Megindult a határforgalom Lónyánál

A szakemberek elhárították a hibát, a határátkelőhely újra fennakadás nélkül üzemel.

A lónyai közúti határátkelőhelyen informatikai probléma miatt szünetelt a beléptetés március 18-án délután fél 2-kor. A szakemberek a hibát elhárították, a határátkelőhely 14 óra 15 perctől újra fennakadás nélkül üzemel.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az utazók figyelmét, hogy külföldre indulás előtt célszerű tájékozódni a határátkelőhelyekről, a nyitvatartási- és aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán!


Szünetel a beléptetés Lónyánál

Az utazóknak az átkelésre a legközelebbi beregsurányi vagy a barabási határátkelőhelyet ajánljuk.

A lónyai közúti határátkelőhelyen informatikai probléma miatt szünetel a beléptetés 2018. március 18-án 13 óra 30 perctől. A kiléptetést a határátkelőhely munkatársai egyenlőre mobil eszközökön hajtják végre.

Felhívjuk az Ukrajnába utazók figyelmét, hogy az átkelésre a hiba elhárításáig válasszák inkább a legközelebbi beregsurányi vagy a barabási közúti határátkelőhelyek valamelyikét. Az alternatív határátkelőhelyekről, a nyitvatartási- és aktuális várakozási időkről tájékozódjon a rendőrségi honlap Határinfó oldalán!


Árokba csúszott hókotró miatt zárták le az Alsóbaduri utat

Egy hókotró billent árokba Mandabokor közelében, az Alsóbaduri út buszfordulójánál. Az ott lakók fotózták le a mentési munkákat. Tanácsuk szerint, akinek nem feltétlenül szükséges odamenni, ne induljon el.

Útinformációk Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

A rendőrség továbbra is óvatosságra inti a járművezetőket!

A 38-as számú főúton rendőri irányítás nélkül, magától halad a forgalom.

Az M3-as autópálya Budapest felé vezető szakaszának 222. kilométerénél megszűnt az útakadály, zavartalanul halad a forgalom.

A 36-os számú főút 3612-es számú út és a Tiszavasvári közötti szakasza hóátfúvás miatt továbbra is le van zárva.

A 3504-es számú út Újfehértó és Hajdúdorog települések között újra járható.

Az utak szabad járhatóságának biztosítása ellenére kérjük a járművezetőket, hogy legyenek fokozott óvatossággal és körültekintéssel vezetés közben! Mindig a megváltozott időjárási- és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek!


Lebénította az országot a hatalmas hó

Az előrejelzések szerint Borsod-Szabolcs-Hajdú megyék voltak leginkább érintettek, így a katasztrófavédelem is ezeken a helyeken dolgozott megállás nélkül. Áramkimaradás okozott gondot Nagykálló térségében, közlekedési balesetek a 36-os főúton történtek, (Nyíregyháza és Nagycserkesz között átmenetileg ezt is lezárták) de néhány órára az M3-as autópálya egy szakaszát is lezárták több baleset miatt. Jánd és Gulács között még a hókotró is árokba csúszott.

Fotó: időkép.hu ©

Jelenleg harmadfokú riasztás van érvényben hófúvás miatt. Az úton lévőket a pihenő helyekre terelték, amíg a hókotrók dolgoztak, és amikor egy szakasz felszabadult hosszú konvojok indultak útra. A hótolók az éjszaka megyénkben is dolgoztak, az utak jelenleg járhatók, de szakaszonként előfordulhatnak akadályok, az északi szél miatt leginkább a 36-os és 41-es főutak lehetnek érintettek. Melegedésre napokig nem kell számítani, (viszont hétfőre még havat várnak a szakemberek) ahol hó takarja az utakat, ott erős jegesedéssel kell számolni azért is, mert a lassú melegedés miatt szerda-csütörtökig szinte biztosan megmarad a tél. Inkább kell arra számítani, hogy a nap közben megolvadó hó az erős éjszakai lehűlések miatt visszafagy.


Honvédségi helikopterről térképezik fel a térséget

Közúti és légi feladatokat is ellát a Magyar Honvédség a rendkívüli téli időjárási helyzetben.

Vasárnap a kora délutáni órákban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy honvédségi helikopter is felszáll majd, fedélzetén – mások mellett – a szabolcs megyei kormánymegbízottal, hogy feltérképezzék a szabolcsi bokortanyák térségét. A helikopterrel visznek meleg teát, takarót és orvosi személyzet is utazik.


Belepte a hó Nyíregyházát

Ahogy korábban már hírt adtunk róla, a nagy mennyiségű hó nehéz helyzetet teremtett a megyében. A Nyíregyháza Spartacus pályája játékra alkalmatlan, a bajnoki mérkőzést elhalasztották.

A hó vastagsága négy ujjnyi, 15-18 cm. Aki tud hólapátot ragad mert most még viszonylag könnyen ellapátolható a csapadék, de ha az éjszakai fagy jéggé dermeszti, csak a bő egy hét múlva várható meleg tudja feloldani a dombokat.


A vihar Sóstót sem kímélte!


Jég lapul a hó alatt

Vasárnap reggelre Nyíregyházán is csendesedett az éjjeli, akkor viharos szél. Már nem dörgött, de hófúvások nehezítették a korán útnak indulók dolgát. Ami nagyon veszélyes: a hó a legtöbb helyen jeges utat és járdát eredményez. Akinek nem feltétlenül szükséges, maradjon otthon. (A porták előtt azért a járdásról takarítsuk el a havat)


Fotó: Mán László


Folyamatosan dolgoznak a hó eltakarításán a NYÍRVV munkatársai

Jelenleg a NYÍRVV Nonprofit Kft. valamennyi munkagépe dolgozik a 25-30 cm-es hó eltakarításán. Munkatársaink minden városrészben jelen vannak, és folyamatosan tisztítják a főbb tömegközlekedési utakat, összekötő utakat, mellékutakat és bokortanyák útjait. A hideg időjárás miatt az utak gyorsan jegesednek, illetve a szélfújás helyenként visszahordja az eltakarított havat. Az elkövetkezendő időszakban további hóesés várható, ezért kérjük, hogy mindenki az időjárási viszonyoknak megfelelően közlekedjen!
Köszönjük a türelmet!


Útlezárás hóátfúvás miatt

A nyírteleki vasúti átjárótól a tiszanagyfalui elágazásig nem lehet közlekedni.

Hóátfúvás miatt a rendőrség vasárnap reggel 7 órától lezárta a 38-as számú főút 18-30. kilométerszelvénye közötti szakaszát, a nyírteleki vasúti átjárótól a tiszanagyfalui elágazásig. Kérjük a járművezetők türelmét a főút biztonságos közlekedésének helyreállításáig! A balesetek megelőzése érdekében kérjük, hogy fogadják meg a közlekedésbiztonsági ajánlásainkat – tájékoztatta szerkesztőségünket Fehérvári Marietta, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense!


Huszonnégy esetben riasztották szombat délutántól, vasárnap reggelig a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Jellemzően keresztbe fordult kamionokhoz, árokba csúszott és elakadt járművekhez riasztották őket. Így az M3-as autópályán, a 4-es és a 36-os számú főutakon, Nyíregyházán, Szakolyban, Gulács és Jánd között, valamint Nyírbátor és Nyírvasvári között nyújtottak ilyen jellegű eseményeknél segítséget. Összesen hárman sérültek meg ezeknél a baleseteknél.

Nyíregyházán egy reklámtáblát szakított le a szél, illetve a Pazonyi úton lévő cirkuszi sátornak a tetején gyűlt össze nagy mennyiségű hó, amelynek súlya veszélyeztette a sátorban lévő berendezéseket. Mátészalkán, a Bajcsy-Zsilinszky utcában pedig egy akácfa három parkoló személygépkocsira dőlt. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Több helyen átmenetileg szünetelt az áramszolgáltatás a hirtelen jött téli időjárás miatt, így Nagykállóban, ahol 1500 fogyasztót érintett a kimaradás, Nyírmihálydiban és Nyírlugoson néhány utcát érintett az üzemzavar, amelyet a szolgáltató már helyreállított. Kemecsén, még vasárnap reggel dolgoztak a helyreállításon az áramszolgáltató munkatársai.

Elzárt település nincs, viszont több tanyabokor nehezen megközelíthető a megyében. Emellett a 36-os számú főúton a nagycserkeszi elágazás és Tiszavasvári között, valamint a 38-as számú főúton Nyírtelek és Tiszanagyfalu között hóátfúvás miatt zárták le az utat a közlekedési hatóság szakemberei, a tőzoltóegységek pedig folyamatosan dolgoznak.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Biztonsági intézkedés Nyírmadán

A rendőrök a rendkívüli időjárásra tekintettel melegedő helyiségbe kísértek egy fedél nélkül élő férfit.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság Nyírmadai Rendőrőrsének járőrei 2018. március 17-én 21 óra 20 perckor a nyírmadai vasútállomáson igazoltattak egy 34 éves férfit. Az intézkedésre azért került sor, mert a férfi az állomásra érkező vonaton menetjegy nélkül utazott, és a kalauz a leszállításához segítséget kért. A rendőrök az ellenőrzés során megállapították, hogy a férfi lakhellyel nem rendelkezik. A rendkívüli időjárásra tekintettel a járőrök biztonsági intézkedés keretében a férfit egy vásárosnaményi melegedő helyiségbe kísérték.


Járhatatlanná vált települések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

A rendőrség az érintett településeken a személy- és vagyonbiztonság megóvása érdekében folyamatos rendőri jelenlétet biztosít.

A rendkívüli időjárás miatt kialakult útviszonyok következtében 2018. március 17-én 22 órától Nagykálló kistérségében Újszőlőskert és Péterhalom települések, valamint 22 óra 30 perctől a Balkány körüli bokortanyák járhatatlanná váltak. Nagykálló településen továbbá 22 óra 11 perctől áramszünet alakult ki, mely körülbelül 1500 fogyasztót, valamint a közvilágítást is érinti. A járhatatlanná vált, valamint az áramszünettel érintett településeken a rendőrség a személy- és vagyonbiztonság megóvása érdekében folyamatos jelenlétet biztosít.

Vasárnap reggel a Hajdúdorog és Újfehértó közötti 3504-es számú út a rendkívüli időjárási helyzet miatt járhatatlanná vált. Az adott útszakaszt megtisztították, a forgalomkorlátozás megszűnt.

Amennyiben tehetik, a rendkívüli időjárási körülményekre tekintettel ne hagyják el otthonaikat, ne induljanak útnak! Fokozottan figyeljenek a lakókörnyezetükben egyedül élő, idős személyekre, érdeklődjenek a hollétük felől! Veszélyhelyzet esetén pedig értesítsék a hatóságokat az ingyenesen hívható 112-es központi segélyhívószámon!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –


Hóhelyzet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Kérjük a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek!

A rendőrség a 36-os számú főút 338-as számú út és a 3612-es számú út közötti részében bevezetett korlátozást mindkét irányból feloldotta, míg a 3612-es számú út és Tiszavasvári közötti szakaszának lezárását továbbra is fenntartja.

Nyírmihálydi és Nyírlugos- Cserhágó településeken 2018. március 18-án 4 órától áramszünet alakult ki, mely körülbelül 500 fogyasztót érint. Az érintett településeken a rendőrség a személy- és vagyonbiztonság megóvása érdekében folyamatos jelenlétet biztosít.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –


Újra járható az út Bodóhegy és Kótaj települések között

A forgalom zavartalanul haladhat.

Bodóhegy és Kótaj települések között a 3834-es számú út újra járhatóvá vált. Kérjük a járművezetőket, hogy a balesetek megelőzése érdekében fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –


Ítéletidő Kisvárdán

Hótorlaszok, csúszós útszakaszok, intenzív havazás, hófúvás, illetve az ónos eső a mai napon, amikor Sándor, József, Benedeknek hozni kellene a meleget.


Fotó: Vincze Péter

Szombaton intenzív havazással járó csapadékhullám érkezett hazánk észak keleti térsége fölé. Megyénk Szabolcs–Szatmár–Bereg megye útjain hótorlaszokat és hóakadályokat emelt, az ónos eső pedig több helyen csúszós útszakaszokat okozott. A nagy szél megyénk útjain több tíz centiméter magas hótorlaszokat emelt. Az ónos esőzés következtében csúszóssá váltak közutjaink. Az utak biztonságos járhatóvá tételét végzik Felső Szabolcs központjában Kisvárdán.


Budapest - Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Emőd között hóátfúvás miatt ideiglenesen mindkét vágányon szünetel a vonatközlekedés, a Kál-Kápolna-Kisújszállás vonalon Kisköre és Kunhegyes között nem járnak a vonatok feljegesedés miatt, a Debrecen-Tiszalök vonalon pedig hótorlasz akadályozza vonatközlekedés...

Nyírtelek - Kérjük a járművezetők türelmét a főút biztonságos közlekedésének helyreállításáig! Hóátfúvás miatt a rendőrség 2018. március 18-án 7 órától lezárta a 38-as számú főút 18-30. kilométerszelvénye közötti szakaszt, a nyírteleki vasúti átjárótól a tiszanagyfalui elágazásig. [caption id=...

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Jégpáncél borítja az utat. Az M3-as autópálya Budapest felől vezető szakaszának 235-253. kilométerében jégpáncél borítja az utat. Kérjük a járművezetőket, hogy a balesetek megelőzése érdekében fokozott óvatossággal közlekedjenek! Amennyiben tehetik, kerüljék el az érintet...

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. március 18-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből. Folyamatosan a műszaki mentéseken dolgoznak még mindig a tűzoltóegységek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében két helyen, ahol a Nyíregyházi és a Tiszavasvári Járásban adnak ...

Ófehértó - Szalagkorlátnak ütközött és keresztbe fordult egy műanyag zsákokat szállító kamion szombat este az M3-as autópályán, a 239-es kilométernél a Budapest felé vezető oldalon, Ófehértó közelében. A balesetben egy ember sérült meg. A műszaki mentéshez a baktalórántházi és a nyírbátori hivat...

Budapest - Az ország nagy részén további havazásra, viharos szélre, hófúvásra figyelmeztetnek. Több megyére vasárnapra is kiadta a legmagasabb fokú figyelmeztetését a meteorológiai szolgálat. Vasárnap kora reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heve...

Budapest - Országszerte alakultak ki magas hótorlaszok, csúszós útszakaszok, többfelé vezetékszakadásokat okozott az intenzív havazás, hófúvás, illetve az ónos eső - derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vasárnap reggeli összesítéséből. Hajdu Márton, az OKF szóvivője az MTI-...

Budapest - A havazás és a jegesedés felsővezetéki, illetve váltóműködési hibákat okoz, ezért Kelet-Magyarország vasútvonalain 30-90 perccel hosszabb menetidővel közlekednek a személyszállító vonatok - közölte vasárnap reggel a Mávinform. Az utazók az aktuális helyzetről tájékozódhatnak a MÁV-csop...

Nyíregyháza - Árokba hajtott és felborult egy személygépkocsi szombat este a 338-as számú elkerülő úton, Nyíregyháza határában, Polyákbokor közelében. A balesetben senki nem sérült meg. A műszaki mentéshez a nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak, akik a járművet áramtalanították, majd a...

Nyíregyháza - Geleji pihenőnél rostokoltak a kézilabdázók és a Szpari fiatal focistái. Emlékezetes döntetlent (27-27) értek el szombaton este Balassagyarmaton a Nyíregyházi SN második vonalbeli férfi kézilabdázói. A jelző azért dukál, mert az odaúttal nem volt gond, ám a hazatérés feledhetetlenre...
Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/52exzpV7niM/3799030
Felkapott
További hírek